ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Τόσο πρέπει να γυμνάζεστε

Οι ερευνητές εξέτασαν τουλάχιστον 116.000 ενήλικες

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα νέας έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε χθες στο επιστημονικό περιοδικό Circulation της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας και αφήνει να εννοηθεί ότι εάν αυξήσει κανείς τις ώρες γυμναστικής του περισσότερο από το ενδεδειγμένο, τότε θα παρατείνει τον χρόνο ζωής του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες θα πρέπει να προγραμματίζουν 150 έως 300 λεπτά ήπιας άσκησης την εβδομάδα ή 75 έως 150 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Όπως προκύπτει όμως από τη συγκεκριμένη έρευνα από το Harvard T.H. Chan School Δημόσιας Υγείας, όσοι ξεπερνούν αυτές τις συστάσεις έχουν την ευκαιρία να ζήσουν περισσότερο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τουλάχιστον 116.000 ενήλικες, οι οποίοι κατέγραφαν την σωματική τους δραστηριότητα σε βάθος 30 ετών. Με βάση τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια υπολόγισαν την σχέση μεταξύ του χρόνου και της έντασης της άσκησης με τα ποσοστά θανάτου.

Η μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά πρόωρων θανάτων καταγράφηκε σε άτομα που έκαναν έντονη σωματική άσκηση κατά 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα ή ήπια άσκηση κατά 300 έως 600 λεπτά – ή έναν συνδυασμό των δύο. Ουσιαστικά, όσοι ξεπερνούσαν τις οδηγίες του ΠΟΥ ζούσαν περισσότερο.

Ένα παράδειγμα ήπιας άσκησης είναι ένας σύντομος περίπατος, η κηπουρική ή το διπλό στο τένις, ενώ στην έντονη άσκηση συγκαταλέγονται η πεζοπορία, το τρέξιμο ή το ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμφωνούν με τις οδηγίες του ΠΟΥ, ωστόσο παράλληλα μας «σπρώχνουν» να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην άσκηση, προκειμένου να έχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ζωή, δήλωσε στο CNN ο Dong Hoon Lee, συντάκτης της έρευνας.

Για όσους θεωρούν ότι οι 10 ώρες ήπιας άσκησης την εβδομάδα είναι πάρα πολλές, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, ο καλύτερος τρόπος για να τηρήσει κανείς συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι να σχεδιάσει μία αυστηρή ρουτίνα και να την ακολουθεί πιστά.

ΠΗΓΗ: Money Review

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X