ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεξ με πρώην: Τα καλά και τα κακά

Τα αρνητικά για μια γυναίκα είναι περισσότερα από του άνδρα

Το σεξ ανάμεσα σε πρώην είναι κάτι που συνηθίζεται πάρα πολύ. Οι λόγοι είναι πολλοί: Άλλες φορές επειδή υπάρχει ήδη οικειότητα και δε χρειάζεται να ξαναγνωριστείς από την αρχή και άλλες ότι ο ένας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον άλλον. Αυτό που μας διαφεύγει όμως κάθε φορά που κάνουμε σεξ με έναν πρώην μας είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πρώην για κάποιο λόγο ο οποίος αν δεν ήταν σοβαρός, θα ήταν ακόμα νυν μας. Το να κάνουμε ξανά και ξανά σεξ με κάποιον που έχουμε χωρίσει το μόνο που μπορεί να προκαλέσει στο τέλος της ημέρας είναι συναισθηματικό αδιέξοδο που οδηγεί σε αυτόν τον φαύλο κύκλο από τον οποίο πρέπει να γλιτώσουμε. Τι έχουν να πουν οι ειδικοί;

Υπάρχουν και μερικά καλά στην υπόθεση τα οποία θα ήταν άδικο να μην τα αναφέρουμε, ωστόσο, δεν είναι τόσο καλά ώστε να μείνουμε μόνο σε αυτά. Ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει το σώμα μας και τα θέλω μας στο σεξ, αφού αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Επίσης νιώθουμε μαζί του ασφάλεια, οικειότητα και τον εμπιστευόμαστε τουλάχιστον σε σεξουαλικό επίπεδο και ακριβώς επειδή είναι μόνο σεξ με τον πρώην και τίποτα παραπάνω είναι έντονο και γεμάτο φλογερό πάθος. Κάτι ακόμη που υπολογίζουν μόνο οι γυναίκες και μπορεί να φανεί περίεργο όμως ισχύει είναι ότι κάνουν σεξ με τον πρώην τους και δεν “προσθέτουν” έναν ακόμη εραστή στη λίστα τους, όπως θα γινόταν αν έκαναν one night stand. Κι όμως για μερικές γυναίκες αλλά και άντρες είναι σημαντικό οι ερωτικοί τους σύντροφοι να είναι λίγοι κι ας είναι λάθος.

Τα κακά όμως είναι οπωσδήποτε περισσότερα οπότε ας ξεκινήσουμε να τα απαριθμούμε: Κάθε φορά που μια γυναίκα κάνει σεξ με κάποιον οργανικά δένεται μαζί του ξανά λόγω της έκκρισης οξυτοκίνης από τον οργανισμό της. Στους άντρες αντιθέτως δε συμβαίνει κάτι παρόμοιο, επομένως εκείνη και πάλι κολλάει, εκείνος πάλι όχι. Πρόβλημα. Η κάθε επαναλαμβανόμενη σεξουαλική επαφή είναι ο λόγος που αρχίζουμε να θρέφουμε φρούδες ελπίδες για τη σχέση μας η οποία αν ήταν να λειτουργήσει εκτός κρεβατιού θα είχε λειτουργήσει. Παράλληλα δυσκολευόμαστε να ξεκολλήσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω στη ζωή μας με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος και να μην αλλάζει κάτι. Όσο περισσότερο μένουμε σε μια τοξική σεξουαλική σχέση με έναν πρώην τόσο πιο δύσκολο μας είναι να την προσπεράσουμε. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε.

Επομένως καλό θα ήταν να σταματήσουμε να στέλνουμε μηνύματα όταν είμαστε μεθυσμένοι διότι το πιο λογικό είναι να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη sex with an ex χωρίς νόημα. Αν και οι δυο είχαμε συμφωνήσει πως είναι καλύτερο να χωρίσουμε τότε πρέπει επιτέλους να το τηρήσουμε και να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Αν δεν πρόκειται να ξανακάνουμε σχέση τουλάχιστον ας μην χάνουμε το χρόνο μας κι ας μην σπαταλάμε την ενέργειά μας σε κάτι που το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει είναι ένα bootycall στις 3 τα ξημερώματα. Επίσης, αν ο ένας από τους δυο ή και οι δυο έχουμε κάνει μια νέα γνωριμία ή σχέση καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε σε αυτή και όχι σε αυτό το ξαναζεσταμένο φαγητό από το οποίο δε λέμε να ξεκολλήσουμε. Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να αρχίζει και να τελειώνει μόνο με μια φράση: “Είμαστε πρώην για κάποιο λόγο”.

Πηγή: marieclaire.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X