ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πονούσε δέκα χρόνια – Δείτε τι βρήκαν στο έντερό της

Έναν απίστευτο «φιλοξενούμενο» είχε στο σώμα της

Μία γυναίκα στην Κίνα υπέφερε από πόνους στο στομάχι για περισσότερα από 10 χρόνια. Η 41χρονη γυναίκα είχε επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς για να ανακαλύψει την αιτία του πόνου της η οποία όμως έμεινε αδιευκρίνιστη μέχρι το χειρουργείο. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν πως υπεύθυνος ήταν ένας παρασιτικός σκώληκας, μήκους σχεδόν 30 εκατοστών, στο έντερό της.


Συγκινητικό βίντεο: Σκύλος «σπαράζει» πάνω από το φέρετρο του ιδιοκτήτη του


«Δεν πίστευα στα μάτια μου», δήλωσε ο Δρ. Li Juan, ο χειρουργός της γυναίκας. «Το έντερό της είχε τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του παράσιτου αλλά εξακολουθούσε να είναι μία τεράστια έκπληξη το να δω αυτή την περίπτωση με τα ίδια μου τα μάτια».

Μετά την πραγματοποίηση περισσότερων εξετάσεων ο Δρ. Juan βρήκε ότι η γυναίκα έπασχε από ασκαρίαση, μία παρασιτική μόλυνση που συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος καταναλώσει φαγητό ή νερό μολυσμένο από αυγά παρασίτων.

Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον Δρ. Juan να εντοπίσει πώς μολύνθηκε η γυναίκα, είναι πιθανό να έφαγε κάτι που δεν είχε πλυθεί επαρκώς ή να ήπιε νερό που περιείχε αυγά παρασίτων, τα οποία είναι μικρά και μη ορατά. Ακολούθως κατά πάσα πιθανότητα, ο παρασιτικός σκώληκας μπόρεσε να μεγαλώσει εντός του εντέρου της.

Συνήθως η ασκαρίαση δεν έχει συμπτώματα αλλά σε περίπτωση που εκδηλωθούν συχνά περιλαμβάνουν τον πόνο στο στομάχι, καθώς και τον βήχα.

Κάποιες φορές, ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί είναι πιθανό να αποβάλει το παράσιτο είτε μέσω των κοπράνων είτε μέσω βήχα.

Τις περισσότερες φορές οι μολύνσεις από παράσιτα δεν προκαλούν προβλήματα υγείας. Το πλύσιμο των χεριών και o καλός καθαρισμός των τροφίμων μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά των παρασιτικών μολύνσεων.

 

Πηγή: ygeiamou

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X