ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 5 χειρότεροι μύθοι που έχετε ακούσει για την απώλεια βάρους

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος αλλά δεν τα καταφέρνετε;

must.com.cy

Πιθανό, να οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθείται λανθασμένες συμβουλές σχετικά με την απώλεια βάρους. Δείτε, τους χειρότερους 5 μύθους για την απώλεια βάρους και την αλήθεια πίσω από αυτούς.

Μύθος 1: Ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να αποφύγετε τους υδατάνθρακες.

Αλήθεια: Δεν μπορείτε να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες εάν ελπίζετε να κάνετε μια υγιεινή διατροφή. Τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως τα λαχανικά (συμπεριλαμβανομένων των φασολιών και των μπιζελιών), τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, αποτελούν τη βάση καθενός από αυτά τα υγιεινά διατροφικά πρότυπα. Να προσθέσουμε ότι οι φυτικές ίνες είναι υδατάνθρακες. Εάν αποφεύγετε τους υδατάνθρακες, η πρόσληψη φυτικών ινών θα πέσει κατακόρυφα.

Μύθος 2: Δεν έχει σημασία τι τρώτε αρκεί να μετράτε θερμίδες.

Αλήθεια: Αυτό που τρώτε έχει σημασία. Η μέτρηση των θερμίδων σας ενθαρρύνει να έχετε εμμονή με την ποσότητα και την ποιότητα. Τελικά, η ποιότητα της διατροφής σας θα υποφέρει, όπως και η υγεία σας. Το κλειδί είναι να παραμένετε σε ένα κατάλληλο εύρος θερμίδων για την ποσότητα καυσίμου που καίτε, αλλά, πρέπει επίσης να ακολουθείτε μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που δεν θα κάνει την ινσουλίνη και το σάκχαρό σας να φωνάζουν για βοήθεια. Οι τροφές που διατηρούν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας βοηθούν να νιώθετε ικανοποιημένοι και αποθαρρύνουν την υπερφαγία.

Μύθος 3: Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να πεινάσετε.

Αλήθεια: Μπορεί να πιστεύετε ότι η απώλεια βάρους σημαίνει να παραλείπετε γεύματα και σνακ και να αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ημέρα. Αλλά αυτό οδηγεί απλώς σε ευερεθιστότητα, απογοήτευση και, τελικά, να σταματήσετε τη διατροφή σας και να ανακτήσετε γρήγορα βάρος.

Ο πρώτος κανόνας της δίαιτας είναι: Μην παραλείπετε γεύματα. Αυτό κάνει το σώμα σας να προσπαθεί να κρατήσει τα καύσιμα πιο αποτελεσματικά επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σας και συχνά προκαλεί υπερκατανάλωση τροφής (συνήθως λάθος τροφές) αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αντίθετα, τρώτε ένα υγιεινό σνακ ή ένα μίνι γεύμα κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εστιάστε στην άπαχη πρωτεΐνη (ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με μούρα, καρότα με χούμους). Αν αυτά δεν σας αρέσουν, τότε δεν είστε πραγματικά πεινασμένοι, απλώς λαχταράτε μια λιχουδιά.

Μύθος 4: Η αποκοπή λίπους από τη διατροφή σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Αλήθεια: Η αποφυγή του λίπους δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, συχνά οδηγεί σε αύξηση βάρους. Η πιο πρόσφατη έρευνα διαπιστώνει ότι οι τροφές που περιέχουν υγιές λίπος δεν παχαίνουν και μπορούν πραγματικά να επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Οι άνθρωποι που κόβουν τα λίπη από τη διατροφή τους τείνουν να αντικαθιστούν αυτές τις θερμίδες με πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένα δημητριακά. Αυτά παραβιάζουν το μεταβολισμό σας, προκαλούν φλεγμονές, αυξάνουν την ινσουλίνη και συσσωρεύονται στο λίπος της κοιλιάς.

Τρώτε υγιεινά λίπη (αβοκάντο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλεσμένους σπόρους λιναριού, σπόρους κάνναβης, καρύδια, άγριο σολομό) για να χάσετε βάρος, να αισθάνεστε ικανοποιημένοι μετά το φαγητό και να μειώσετε τα επίπεδα φλεγμονής σας.

Μύθος 5: Το να πας gluten free είναι η λύση για την απώλεια βάρους.

Αλήθεια: Το να πας gluten free ακούγετε πολύ και συχνά από έφηβους. Στην πραγματικότητα, πολλά εμπορικά προϊόντα gluten free είναι υψηλότερα σε θερμίδες και υδατάνθρακες και μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι συχνά χαμηλότερα σε φυτικές ίνες, γεγονός που σας αφήνει να νιώθετε λιγότερο ικανοποιημένοι και μπορεί να σας οδηγήσει σε περισσότερη υπερκατανάλωση τροφής.

Οι δίαιτες χωρίς γλουτένη είναι ιατρικά απαραίτητες για οποιονδήποτε με κοιλιοκάκη και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους εάν γίνει σωστά, χρησιμοποιώντας ολόκληρα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως στρατηγική απώλειας βάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X