ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα

Τι αναφέρει έρευνα

Η μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος, κατέδειξε έρευνα που μελέτησε κατά πόσον το ανθρώπινο σπέρμα μπορεί να περιέχει τον ιό και, συνεπώς, να μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η μελέτη διεκπεραιώθηκε από την Cryos International Sperm and Egg Bank την μεγαλύτερη διεθνή τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, και εξέτασε δείγματα σπερματικού υγρού ανδρών με μέση ηλικία τα 32 χρόνια, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί θετικοί στην ασθένεια Covid-19. Η ανάλυση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε με μοριακή εξέταση PCR του σπερματικού υγρού. Ο μέσος χρόνος ανάμεσα στην πρώτη θετική διάγνωση και την ανάλυση του δείγματος ήταν 6 μέρες.

"Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μελέτη σε σχέση με την ασθένεια Covid-19 που καθησυχάζει όσους υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας ανά το παγκόσμιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας" αναφέρεται.

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας της Cryos έχει δημοσιευτεί στο έγκριτο περιοδικό Journal of Reproductive Physiology and Disease. «Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα σε αυτή την μελέτη. Η Cryos απαρτίζεται από μια ισχυρή ομάδα επιστημόνων, η οποία είναι αφοσιωμένη στην έρευνα και την παροχή βοήθειας σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν παιδί», ανέφερε η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos στην Κύπρο, Saghar Kasiri.

Εξάλλου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Hvidovre της Δανίας και την CooperSurgical, η Cryos συμμετέχει σε μια νέα μελέτη που εξετάζει την ποιότητα του σπέρματος ανδρών που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια Covid-19.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X