ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΓεΣΥ - «Ταβάνι» στις επισκέψεις σε Προσωπικούς Ιατρούς και Παιδίατρους

Θέλουν να αποφύγουν την υπερεπισκεψιμότητα, ορίζοντας ποσό συμπληρωμής

Την πρόληψη φαινομένων υπερεπισκεψιμότητας, όσον αφορά στον αριθμό των επισκέψεων στους Προσωπικούς Ιατρούς και Προσωπικούς Παιδιάτρους, που δικαιούνται οι ενήλικες και τα παιδιά, ανά έτος, έλουν να επιτύχουν οι ιθύνοντες του ΓεΣΥ. Για τον λόγο αυτό, ορίστηκε ποσό συμπληρωμής εκ μέρους των ασθενών, σε περίπτωση που οι επισκέψεις υπερβούν το όριο το οποίο καλούνται να τηρούν, βάσει της ηλικιακής ομάδας στην οποία βρίσκονται.

Το ποσό της συμπληρωμής είναι 15 ευρώ και στις δύο περιπτώσεις, με συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού να εξαιρούνται αυτής της ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓεΣΥ:

Προσωπικοί παιδίατροι

Για αντιμετώπιση τυχόν φαινόμενου υπερεπισκεψιμότητας καθορίζεται καταβολή συμπληρωμής ύψους €15 από τους ασθενείς προς τους παιδιάτρους, στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός επισκέψεων ανά παιδί, ανά έτος, υπερβεί τους πιο κάτω αριθμούς ανά ηλικιακή ομάδα:

Ηλικία - Αρ. Επισκέψεων
0 – 1, 10
1 – 3, 8
3 - 6, 7
6 - 11, 4
11-18, 3

Από την πιο πάνω ρύθμιση εξαιρούνται οι χρόνιοι ασθενείς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα παιδιά τους.

Προσωπικοί ιατροί για ενήλικες

Για αντιμετώπιση τυχόν φαινόμενου υπερεπισκεψιμότητας καθορίζεται καταβολή συμπληρωμής ύψους €15 από τους ασθενείς προς τους προσωπικούς ιατρούς, στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός επισκέψεων ανά δικαιούχο, ανά έτος, υπερβεί τους πιο κάτω αριθμούς ανά ηλικιακή ομάδα:

Ηλικία - Αρ. Επισκέψεων
15 – 18, 3
18 – 41, 4
41 – 51, 6
51 – 65, 8
>65, 10

Από την πιο πάνω ρύθμιση εξαιρούνται οι χρόνιοι ασθενείς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα παιδιά τους.

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X