ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνταγή - Καρυδόπιτα με πορτοκάλι

Δοκιμάστε την και εντυπωσιάστε!

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με πλούσια γεύση! Το πορτοκάλι είναι ένα από τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιώ συνήθως στα σιροπιαστά μου, αφού λατρεύω το άρωμα και τη γεύση που τους δίνει.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 30x25 εκ. τη βάση του οποίου θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.

Για 8 μερίδες

Υλικά
4 αβγά
170 γρ. ζάχαρη
180 γρ. Spry
1 κουταλάκι βανίλια
180 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Το ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκια κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
120 ml νερό
150 ml γάλα
180 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
360 γρ. ζάχαρη
550 ml νερό
40 ml κονιάκ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X