ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμφάνιση με ισπανικό ταπεραμέντο κάνει το «αλφαγεύση»

Από τον μυστηριώδη βορρά ως τον φλογερό νότο και τα νησιά

Στην πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της Ισπανίας είναι αφιερωμένο το όγδοο τεύχους του «αλφαγεύση». Με επιρροές από διάφορους πολιτισμούς που πέρασαν από την ευρύτερη ιβηρική χερσόνησο, η ισπανική κουζίνα έχει διαμορφωθεί σε μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων! Από τον μυστηριώδη βορρά ως τον φλογερό νότο και τα νησιά, η κάθε περιοχή έχει να δώσει τα δικά της στοιχεία και κυρίως μοναδικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας.

Με βασικά συστατικά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι, διάφορα μπαχαρικά και βότανα, τα ισπανικά πιάτα έχουν κερδίσει ένα μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τις συνταγές και τις προτάσεις του «αλφαγεύση» σε αυτό το τεύχος συναντάμε τα γνωστά μας τάπας (δηλ. μικρά μεζεδάκια για το κρασί), παέγια, κρέας, ψάρια και θαλασσινά σε συνδυασμούς που μας ταξιδεύουν και μας διεγείρουν τις αισθήσεις.

Από τις σελίδες του τεύχους δε λείπουν φυσικά τα φημισμένα ισπανικά κρασιά, η δροσιστική σανγκρία και άλλα ποτά. Επίσης, θα βρούμε και ιδιαίτερα γλυκά με υπογραφή καταλανική και όχι μόνο!

Το «Spanish Issue» του διαδραστικού περιοδικού «αλφαγεύση» είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ: www.alphamega.com.cy/alphagefsi  

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση