ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αθηνά Λοιζίδου - It s all greek to ... her

Νόστιμες Κυπριακές και Ελληνικές συνταγές σε ένα βιβλίο

Η Αθηνά Λοιζίδου είναι ίσως η δημοφιλέστερη μαγείρισσα της Κύπρου. Με την αγάπη της για την ελληνική κουζίνα, την πίστη στα αγνά υλικά που απλόχερα προσφέρει η Μεσόγειος και τον ανεπιτήδευτο τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις και τεχνικές της, κατάφερε να μας… «ξαναβάλει» στην κουζίνα. Μετρώντας περισσότερες από 200.000 πωλήσεις σε βιβλία και περιοδικά που υπογράφει έχει αποκτήσει πιστό κοινό, ενώ αυτή τη φορά στόχος της είναι να μοιραστεί το πάθος της για τη μαγειρική με τους νέους φίλους της στο εξωτερικό.

Το βιβλίο της It s all greek to me κυκλοφορεί από την SPPMEDIA. Αποτελεί μία από τις λίγες πλήρεις εκδόσεις μεσογειακής κουζίνας γραμμένες στα αγγλικά και διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και την Κύπρο εύκολα προσβάσιμα στο διεθνές κοινό.
Κάθε σελίδα του It s all greek to me κρύβει μέσα της και μια ανάμνηση για όλους εμάς που έχουμε την ευλογία να μεγαλώνουμε στη Μεσόγειο: Από το θυμάρι που θα μυρίσουμε σε έναν απογευματινό μας περίπατο, το κυριακάτικο τραπέζι μετά τη θάλασσα, μέχρι τη μυρωδιά του γλυκού της γιαγιάς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Αυτά ακριβώς τα βιώματα φιλοδοξεί να μεταφέρει στο κοινό η Αθηνά Λοιζίδου μέσα από τις τριακόσιες σελίδες της πολυτελούς αυτής έκδοσης.


Στο βιβλίο It s all greek to me βρίσκουμε τις πιο παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, αλλά και πιο «τολμηρές» προτάσεις με επιμονή πάντοτε στα αγνά υλικά. Οι ενότητες είναι χωρισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιπροσωπεύουν το διατροφολόγιο ενός ελληνικού νοικοκυριού ανάλογα με την εποχή και τους καρπούς της φύσης. Δεν παραλείπονται σημαντικές γιορτές και περιστάσεις που αποτελούν ορόσημο για το ελληνικό σπίτι, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και οι Κυριακές μας. Οι συνταγές είναι γραμμένες με ξεκάθαρο και απλό τρόπο και η παρουσίασή τους, τουλάχιστον απολαυστική.


Για το εξαιρετικό αποτέλεσμα του βιβλίου It s all greek to me συνεργάστηκαν επίσης ο Ανδρέας Τέρλας στο food styling, ο Γιάννος Ιωάννου στην επιμέλεια δημιουργικού, η Ντάινα Κάπρου στη φωτογραφία και η Μαρίνα Χριστοφίδη στη μετάφραση.


Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα της Αθηνάς Λοιζίδου και να ανακαλύψουμε την επόμενη αγαπημένη μας συνταγή από το ολοκαίνουριο βιβλίο της.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X