ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων του «Γαστρονόμου»

Όλες οι λεπτομέρειες για τη λαμπερή βραδιά

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/06) η μεγάλη γιορτή του απονομής των 7ων ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» με λαμπερές παρουσίες σε ένα ευχάριστο κλίμα, μετά από μήνες ταλαιπωρίας λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

Τα βραβεία τελέστηκαν με φυσική παρουσία και με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου.

Η βραδιά περιελάμβανε βραβεύσεις παραγωγών, μεταποιητών και εμπόρων κυπριακών τροφίμων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία και παρολ΄αυτά παρέμειναν αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, επίμονοι και συνεπείς.

Για 7η φορά αναδεικνύθηκαν εκλεκτά κυπριακά προϊόντα από δέκα (10) άξιους παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους τροφίμων και ποτών. Τα βραβευμένα προϊόντα, αξιολογήθηκαν από μια εξαιρετική ομάδα ειδικών και επιλέχθηκαν μέσα από τα μέλη της επιτροπής γευσιγνωσίας του «Γ».

Ο εκδότης της ''Καθημερινής'', κ. Δημήτρης Λοττίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του: «Το 2020 ήταν μια χρονιά όπου οι Κύπριοι ανακάλυψαν ξανά τον τόπο τους. Επισκέφθηκαν την επαρχία, στήριξαν τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις, γεύτηκαν ποιοτικά κυπριακά προϊόντα και πρώτες ύλες που δεν γνώριζαν πως υπάρχουν. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις γαστρονομίας επιβίωσαν, αναγκαζόμενες να στραφούν στους Κύπριους καταναλωτές, δημιουργώντας με ευρηματικότητα μερική απεξάρτηση από τους τουρίστες και τη μαζικότητα που αυτοί φέρνουν.

Επιστρέφοντας αργά, αλλά σταθερά, στην όποια κανονικότητα, το 2020 άφησε θετικά σημάδια, όπως τη στροφή προς την υγιεινή διατροφή, την ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου μας αλλά και την ευαισθητοποίησή μας απέναντι στο περιβάλλον. Το 2021 φέρνει στο προσκήνιο και στην πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη, τοποθετεί τον άνθρωπο κοντά στη φύση, βάζει στην ατζέντα την ευημερία των ζώων. Το 2021 επίσης έφερε και την πολυπόθητη κατοχύρωση ως ΠΟΠ του εθνικού μας προϊόντος, με εξαγωγές άνω των 200 εκατομμυρίων ετησίως, του χαλλουμιού και οφείλουμε να συγχαρούμε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Παρουσιάστρια - οικοδέσποινα της βραδιάς για ακόμη μια χρονιά ήταν η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του «Γαστρονόμου», Έλενα Αποστόλου. 

Οι νικητές όλοι μαζεμένοι

Αναλυτικά οι νικητές των Βραβείων

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ:
Ντομάτες Οδού, οργάνωση παραγωγών «Βασιλική Γη», Μιχάλης Νικολάου


ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ:
Αιγοπρόβειο Λυγίας, Γαλακτοκομικά Προϊόντα Λυγίας -Σταυρίνος Στυλιανού


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Πρόβειο γιαούρτι «Αρχοντικόν», Ηadjigeorgiou Dairies «Αγροτικόν» - Γιώργος Χ Γεωργίου


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ:
7 Ελιές, Atsas organic farm - Aναστασία Παντελή


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ:
Αλλαντικά Γρηγορίου, Γρηγορίου Β.Ε. ΛΤΔ – Αντρέας Γρηγορίου


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ:
Εστιατόριο «Μπέμπα» Θωμάς Μπέκας και Βαρνάβας Ηλία


ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΝΟΥ:
«Πετρίτης», Οινοποιείο Κυπερούντας – Αλέξης Φωτιάδης


ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΥ:
«Ρόδινος», Οινοποιείο Τσιάκκας – Ορέστης Τσιάκκας και Έκτορας Τσιάκκας,
«Μαραθεύτικο», Κτήμα Γερόλεμο, Χαρίλαος Αθηνοδώρου και Αθηνόδωρος Αθηνοδώρου


ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΟΙΝΟΥ:
«Όμηρος», Οινοποιείο Άης Αμπέλης Γιώργος Τρυπάτσας

- - - - - - - - 

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2020 ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης και υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Ευχαριστίες στους Αθηνά Λοϊζίδου, Μαριλένα Ιωαννίδου, Εστιατόριο Μπέμπα και Pandora Catering για τις υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες καθώς και τα φυτώρια Creativo - Φυτώρια Ηρακλή.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση