ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Zαν Τοντ: «Αφήστε τον Σουμάχερ ήσυχο»

Ο πρόεδρος της FIA έκανε δηλώσεις για τον 19χρονο νεαρό οδηγό

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Πυκνώνουν οι αγωνιστικές επιτυχίες για τον Μικ Σουμάχερ. Ο γιος του πολυπρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, κατέκτησε πέρυσι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, εντάχθηκε τον Ιανουάριο στην ομάδα των τζούνιορ οδηγών της Ferrari και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε –αν και ρούκι- τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές της Formula 2 στην ισπανική πίστα της Χερέθ. Μάλιστα ακούγεται έντονα, ότι θα τον δούμε ήδη εφέτος να συμμετέχει σε κάποια δοκιμαστικά με το καινούριο μονοθέσιο της Ferrari στη Formula 1.

Ο πρόεδρος της FIA έκανε δηλώσεις για τον 19χρονο νεαρό οδηγό στο περιθώριο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ γι αυτόν. Τον γνωρίζω από μωρό παιδί. Τον αγαπώ, είναι σπουδαίος χαρακτήρας».

Όταν γεννήθηκε ο Μικ τον Μάρτιο του 1999, ο πατέρας του Μίκαελ οδηγούσε στη Formula 1 για λογαριασμό της Ferrari με διευθυντή της ομάδας του τον Ζαν Τοντ. Από εκείνη την εποχή συνδέονται οι δύο άνδρες με στενή φιλία και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για τον Γάλλο, να προστατεύει τον γιο του φίλου του. «Πρέπει να τον αφήσουμε ήσυχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 73χρονος πρόεδρος της FIA για τον Μικ, για τον οποίο είπε, ότι έχει αποδείξει ότι πρόκειται για «έναν πολύ ταλαντούχο οδηγό». Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο πρέπει –σύμφωνα με τον Τοντ- να του δοθεί χρόνος και να μην έχει ο κόσμος υπερβολικές προσδοκίες από αυτόν σε πολύ σύντομο διάστημα.

«Εκτός αυτού είναι ένας πολύ καλός νεαρός άνδρας, πολύ σεμνός και με εξαιρετική διαπαιδαγώγηση», αποκάλυψε ο Γάλλος και περιέγραψε τον Μικ, ως «ειλικρινή» και «πιστό». Όπως ανέφερε ο Τοντ για τον 19χρονο με βάση τις εμπειρίες του στον χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων, «δεν έχει χαλάσει ακόμη ο χαρακτήρας του, αν και αυτό μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα». Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της καριέρας του Μικ και να τον προστατεύει από τις παγίδες.

gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X