ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
17 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Στο 70% η μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου εμπορίας αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Σιήκκη

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Στο 70% υπολογίζεται η μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σε σχέση με τις καλές εποχές του 2008, σύμφωνα με τον Ανδρέα Σιήκκη, πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου (ΠΑΣΥΕΑ), προσθέτοντας πως αυτό το ποσοστό σημείωσε μια μικρή ανάκαμψη κατά τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιήκκης ανέφερε πως η οικονομική κρίση από το 2009 και εντεύθεν στοίχισε πολύ στον Σύνδεσμο. Μετά την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο, το τρίτο επάγγελμα που αντιμετώπισε τις τραγικές συνέπειες της κατάστασης είναι ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων, είπε.

Τώρα με την πανδημία η κατάσταση έχει δυσχεραίνει, συμπλήρωσε, αφού μεγάλος αριθμός πελατών τους, όπως Ρώσοι και Κινέζοι, εγκαταλείπουν την Κύπρο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Όπως εξήγησε ο κ. Σιήκκης, οι πελάτες από την Ρωσία και την Κίνα αγόραζαν, ως επί το πλείστον, οχήματα πολυτελείας. Με ανοιχτό το ενδεχόμενο η πανδημία να συνεχιστεί και 2022, τα προβλήματα στον κλάδο αυξάνονται, δημιουργώντας πολλά οικονομικά ζητήματα, είπε.

Αναφέρθηκε τέλος στις τράπεζες, λέγοντας ότι έχουν θέσει αυστηρότερα κριτήρια για δανειοδότηση αυτοκινήτου και ζήτησε να διευκολύνουν τον κλάδο, μέσω της ελάφρυνση των κριτηρίων κατά την έγκριση των αιτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αυτό το φθινόπωρο, θα ακολουθήσει και η αλλαγή και για τις υπόλοιπες εκδόσεις, βελτιώνοντας αισθητά την άνεση οδήγησης του ...
autokinito.com.cy
 |  AUTO