ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόταση ανανέωσης στον Vettel αλλά…

Υπάρχει αυτό το αλλά...

Ενώ ο μαγικός κόσμος της Formula 1 έχει μπει στα pits λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, στο… ψυγείο έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια που λήγουν.

Και δεν είναι λίγα. Δεδομένου πως στο τέλος της σεζόν που ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξεκινήσει, αναμενόταν να γυρίσει η σελίδα σε ότι αφορά στους κανονισμούς (πράγμα που τελικά μετατέθηκε για το 2022), οι περισσότεροι είχαν επιλέξει να έχουν ελευθερία επιλογής.

Ferrari και Sebastian Vettel που είναι μαζί από το 2015, επέκτειναν το 2017 τη συνεργασία τους έως και το τέλος του 2020. Μία συμφωνία της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις δύο πλευρές.

Η Scuderia παραμένει μακριά από τους τίτλους από το 2008 (τίτλος κατασκευαστών) ενώ ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, από τα μισά του 2018 και μετά, φαντάζει σκιά του παλιού καλού εαυτού του.

Το γεγονός πως ηττήθηκε στην εσωτερική μονομαχία από τον νεαρό Charles Leclerc, έφερε φήμες αποχώρησης αλλά ο Vettel με κάθε τρόπο δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει στο σπορ. Δεν τα παράτησε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν , δεν σκοπεύει να σταματήσει στο τέλος του 2020.

Που θα τον βρει όμως το 2021; Σύμφωνα με το Sky Sports Italia η Ferrari θέλει να τον διατηρήσει στις τάξεις της αλλά με αλλαγή όρων στο συμβόλαιό του. Ήδη δεν έχει καθεστώς Νο1 οδηγού κι αυτό, στη μονοετή επέκταση που φέρεται να του πρότεινε η ιταλική ομάδα, αντικατοπτρίζεται και στο οικονομικό μέρος της συμφωνίας, με τις προτεινόμενες απολαβές κατά πολύ μειωμένες.

Δεδομένου πως η πόρτα της Red Bull, αν άνοιγε, θα άνοιγε επίσης με πολύ λιγότερα από τα χρήματα που παίρνει τώρα στο Μαρανέλο και με τη λίστα των υποψήφιων αντικαταστατών να περιλαμβάνει ήδη ονόματα όπως αυτά των Daniel Ricciardo, Carlos Sainz και Antonio Giovinazzi, ο Vettel δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερη διαπραγματευτική δύναμη.

Όσο για τον Leclerc, πρόσφατα υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας με τη Ferrari έως και το 2024.

 

Πηγή: newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Οδηγούμε: Audi S3 Sportback Prototype

Οδηγούμε: Audi S3 Sportback Prototype

Η Audi μόλις αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Α3, όμως εμείς οδηγούμε ήδη το εντελώς νέο και σημαντικά αναβαθμισμένο «καυτό» ...
 |  AUTO
X