ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: H Audi θα μπει με τη McLaren και η Porsche με τη Red Bull

Το Volkswagen Group αναμένεται να κάνει την πολυαναμενόμενη είσοδό του στη Formula 1 το 2026 με τις McLaren και Red Bull Racing

Το 2026 η Formula 1 θα μπει σε μια νέα εποχή το 2026 με την επόμενη γενιά κινητήρων να κάνει το ντεμπούτο της εκείνη τη χρονιά. Ο μεγάλος στόχος του σπορ είναι να προσελκύσει νέους κατασκευαστές και προς ώρας φαίνεται πως θα επιτευχθεί. Το Volkswagen Group έχει δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για είσοδο στη Formula 1, είτε μέσω της Audi, είχε μέσω της Porsche.

Πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρξαν αναφορές πως η Audi βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά της McLaren, κάτι που θα διασφάλιζε την είσοδο της γερμανικής φίρμας στο σπορ. Όμως η διάψευση από τη βρετανική φίρμα ήταν άμεση.

Η τελική απόφαση για μελλοντική είσοδο στη Formula 1 θα παρθεί μέσα στον Ιανουάριο, με τις φήμες για το τι ακριβώς θα γίνει να είναι άγνωστο και παράλληλα τα σενάρια πληθαίνουν. Σύμφωνα με το Car, αναμένεται να δούμε τόσο την Audi αλλά και την Porsche το 2026.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις πώλησης του Group McLaren και της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1 στη γερμανική εταιρεία. Το σχέδιο μετά την αγορά της McLaren είναι να συνεργαστούν σε τεχνικό επίπεδο, με τη γερμανική φίρμα να εξελίσσει τους κινητήρες.

Από την άλλη, η Porsche φέρεται να έχει έρθει σε αρχική συμφωνία ώστε να συνεργαστεί με τη Red Bull Racing, μετά την τωρινή συμφωνία που έχει κλείσει έως το τέλος του τωρινού κύκλου των μονάδων ισχύος. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το Car, πιθανοί συνεργάτες είναι η Williams και η Haas.

H McLaren βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση, με τα οικονομικά της δεδομένα να χειροτερεύουν συνεχώς. Το 2020 σημείωσε απώλειες 222,9 εκατ. λιρών, ενώ το προηγούμενο έτος είχε έσοδα 91,1 εκατ. λίρες. Επιπλέον οι πωλήσεις έπεσαν κατά 64% στις 1.659 μονάδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Car, η Mumtalakat Holding Company που έχει το 42% των μετοχών της McLaren, συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της BMW στις αρχές Δεκεμβρίου. Το fund από το Μπαχρέιν είναι ανοικτό σε πιθανή πώληση του Group McLaren και φαίνεται πως ψάχνει άμεσα αγοραστές.

Κατά το παρελθόν η BMW είχε προσπαθήσει να αγοράσει τη βρετανική φίρμα, δίχως όμως να τα καταφέρει. Οι δύο εταιρείας είχαν συνεργαστεί τη δεκαετία του ’90 με τη McLaren F1 που φορούσε τον V12 κινητήρα των Γερμανών και σημείωσε τεράστιες επιτυχίες ως μοντέλο δρόμου, όντας το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά και ως αγωνιστικό, κατακτώντας τη νίκη τις 24 Ώρες Λε Μαν το 1995.

Μένει να δούμε πότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Volkswagen Group, με τον CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, να περιμένει εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο.

Πηγή: gazetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση