ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα ηλεκτρικό SUV θα πάρει τη θέση του Audi TT

Ο αντικαταστάτης του, θα έχει μια εντελώς διαφορετική ταυτότητα

Η στροφή του Volkswagen Group προς την ηλεκτροκίνηση, σημαίνει ότι μερικά από τα μοντέλα που γνωρίζουμε σήμερα, θα αλλάξουν εντελώς μορφή στο μέλλον. Για παράδειγμα το Audi TT που διανύει την τρίτη του γενιά στην αγορά, δεν θα συνεχίσει σε τέταρτη αφού θα «κοπεί» από την παραγωγή. Θα αντικατασταθεί μεν, από ένα άλλο μοντέλο, ωστόσο δεν θα έχει καμία σχέση με το σπορ κουπέ (ή διθέσιο roadster) που γνωρίζουμε.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα ονομάζεται eTTron, σύμφωνα με το βρετανικό AutoExpress. Μάλιστα η Audi μας έχει ήδη... προϊδεάσει για ένα SUV με το όνομα του TT, μέσω του πρωτότυπου TT Offroad (φωτό). Η αιτία που η Audi πήρε αυτή την απόφαση, είναι πολύ συγκεκριμένη.

Ένα σπορ μοντέλο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ίδια μηχανικά μέρη και πλαίσιο με ένα «της σειράς», οπότε απαιτείται ειδική εξέλιξη, περισσότερα χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη και συνολικά, ένα μεγαλύτερο κόστος μέχρι το αυτοκίνητο να ολοκληρωθεί. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον οι πωλήσεις τέτοιων μοντέλων δεν βρίσκονται στο «φόρτε» τους, οπότε συχνά είναι ζημιογόνα για την εταιρεία. Κάπως έτσι, το κεφάλαιο TT για την Audi, θα κλείσει μέσα από τρεις χαρακτηριστικές γενιές που έκαναν πολλούς να τις ονειρεύονται στα γκαράζ τους!

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Το αποτέλεσμα, είναι οι μειωμένοι ρύποι (δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας) αλλά και η χαμηλή κατανάλωση.
 |  AUTO
X