ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν προχωράει με την έφεση η Ferrari αλλά…

Και το σίριαλ σχετικά με την αμφιλεγόμενη τιμωρία που κόστισε στον Sebastian Vettel τη νίκη στο Grand Prix Καναδά, συνεχίζεται.

Στον Γερμανό επιβλήθηκε χρονική ποινή 5 δευτερολέπτων, καθώς όπως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες του έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, επέστρεψε στην πίστα με επικίνδυνο τρόπο, ωθώντας τον Lewis Hamilton προς τον τοίχο.

Όσα ακολούθησαν, με τη… σχεδόν λυρική αντίδραση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, είναι γνωστά. Όπως και το γεγονός πως η Scuderia Ferrari δήλωσε επίσημα την πρόθεση να καταθέσει ένσταση – παρότι οι ποινές που προκύπτουν από το άρθρο 38.3 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1 είναι μη εφέσιμες.

Η ιταλική ομάδα είχε 96 ώρες στη διάθεσή της για να προχωρήσει τις διαδικασίες αλλά δεδομένων των παραπάνω, ήταν σχεδόν σίγουρο πως η προσπάθειά της πάει το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων, θα ήταν ανεπιτυχής. Έτσι, λίγο πριν το πέρας αυτής της προθεσμίας, ενημέρωσε επίσημα την FIA πως δεν θα προχωρούσε σε έφεση.

Υπάρχει όμως και αλλά. Ο Αθλητικός Κώδικας της FIA, δίνει σύμφωνα με το άρθρο 14.1.1 τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους να ζητήσουν επανεξέταση μίας απόφασης που έχει παρθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Με προϋπόθεση να «παρέχουν νέα και σημαντικά στοιχεία» που δεν ήταν διαθέσιμα όταν πάρθηκε η απόφαση αυτή.

Αυτό μπορεί να συμβεί εντός 14 ημερών άρα η Ferrari έχει περιθώριο μέχρι και το γαλλικό Grand Prix για να ακολουθήσει αν θέλει αυτό το δρόμο. Και φέρεται να το σκέφτεται.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αποφασίσει, αν αυτά τα νέα στοιχεία θα εξεταστούν από τους ίδιους αγωνοδίκες που ήταν επί το έργον στον Καναδά ή από άλλα πρόσωπα.

newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ferrari  |  Auto

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Έτσι θα είναι το νέο Audi A3

Έτσι θα είναι το νέο Audi A3

Από τις αρχές του 2020 και μέχρι τα μέσα του 2021 η Audi θα παρουσιάσει 7 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος του νέου A3
 |  AUTO
H Porsche Panamera της TopCar!

H Porsche Panamera της TopCar!

Για όσους θέλουν ακόμα περισσότερα από όσα προσφέρει η Porsche Panamera, η TopCar έχει κάτι να προτείνει
 |  AUTO
X