ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή η νέα Alfa Romeo Spider μπορεί να γίνει επιτυχία!

Η Stellantis αποφάσισε να στηρίξει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Alfa Romeo στις ΗΠΑ

Η Stellantis αποφάσισε να στηρίξει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Alfa Romeo στις ΗΠΑ και μια νέα Spider θα παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η Spider είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Alfa Romeo, ανεξαρτήτως γενιάς -ΟΚ, οι τελευταίες με την υποψία πλαστικού σπόιλερ στο πορτμπαγκάζ έχουν λιγότερο glamour- και αυτό που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις ΗΠΑ. Μια ιστορία που σε σημαντικό βαθμό βασίστηκε στην παρουσία της σε μια εξίσου σημαντική ταινία, τον «Πρωτάρη» με τον Duston Hoffman και την Anne Bancroft, που όποτε προβαλλόταν εκτόξευε τις πωλήσεις της.

Η πιο δυναμική παρουσία της ιταλικής μάρκας στις ΗΠΑ, με βάση τα πλάνα της Stellantis, σίγουρα θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με μια νέα Spider στη γκάμα της. Παρόλο που τα ανοιχτά μοντέλα συνολικά δεν είναι στο peak της δημοτικότητάς τους γενικά. Και αυτό γιατί εδώ μιλάμε για την αναγέννηση ενός θρύλου, που σε μια νέα του εκδοχή δεν θα διέφερε από αυτή της φωτογραφίας μας,

Η βάση της νέας Spider θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα από τα πλαίσια των Γάλλων της PSA, ενώ αν λυθεί το πρόβλημα του βάρους χωρίς να εκτοξευθεί το κόστος με τη χρήση πιο εξωτικών υλικών, π.χ. ανθρακονήματα, θα μπορούσαμε να φανταστούμε και μια plug-in υβριδική εκδοχή. Ή και μια ηλεκτρική.

Η τελευταία ίσως να έχει νόημα σε συνδυασμό και με την παρουσίαση του Tesla Roadster, που ναι μεν θα βρίσκεται σε άλλη κατηγορία από πλευράς τιμής, απόδοσης και επιδόσεων αλλά μπορεί και να δημιουργήσει μια τάση για ανοιχτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε αυτήν την περίπτωση πάντως οι επικεφαλής της Alfa Romeo καλό είναι να μην σχετίσουν την εμφάνιση της νέας Spider με αυτήν του Tesla Roadster, καθώς το τελευταίο έχουμε την αίσθηση πως θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Η παρουσία μιας νέας Spider θα σημάνει πιθανότατα την ύπαρξη και μιας νέας GTV στη γκάμα της Alfa Romeo. Η οποία θα έχει αρκετά κοινά και με τη Giulia και θα τονίσει ακόμα πιο πολύ τη σπορ διάσταση της ιστορικής ιταλικής εταιρείας. Που παίζει ρόλο για τη συνολική πορεία της ανεξαρτήτως αγοράς.

Πηγή: newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση