ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5500 εκπαιδευτικοί «ρίχνονται» στη μάχη των εξετάσεων

Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις για εξασφάλιση μιας θέσης στην δημόσια εκπαίδευση

Μετά από συζητήσεις δεκαετιών για το πόσο δίκαιο είναι να διορίζονται οι εκπαιδευτικοί στην δημόσια εκπαίδευση, στην βάση το πότε έχει καταθέσει ο κάθε ένας το πτυχίο του στο υπουργείο παιδείας, μπαίνουμε οριστικά τις επόμενες μέρες σε τροχιά υλοποίησης του νέο συστήματος διορισμών, όπου οι εκπαιδευτικοί θα διορίζονται στην βάση κοινών εξετάσεων στο αντικείμενο τους. Έτσι όπως υποστήριξε επανειλημμένα το υπουργείο θα διδάσκουν στους μαθητές οι άριστοι οι οποίοι θα προκύπτουν από τις εξετάσεις.

Σήμερα θα ριχθούν στην μάχη των εξετάσεων 5500 υποψήφιοι, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι άτομα κάτω των 35 ετών, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι κάτι το οποίο επιδίωκε το υπουργείο όταν είχε κατά νου την δημιουργία του νέου συστήματος, καθώς ήταν μέσα στους στόχους του να μειώσει το μέσω όρο ηλικίας των εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στις 10 το πρωί οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην γνώση της ελληνικής γλώσσας ενώ την αύριο την ίδια ώρα θα παρακαθίσουν στην εξέταση του δοκίμιου δεξιοτήτων.

Ακολούθως και στην βάση προγράμματος το οποίο οι υποψήφιοι γνωρίζουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου την ερχόμενη βδομάδα θα εξεταστούν στο γνωστικό τους αντικείμενο, με τους υποψήφιους φιλόλογους να παίρνουν την διαδικασία αυτή δύο μέρες λόγω και του όγκου τις διδακτέας ύλης αφού την μια μέρα θα εξεταστούν στην γνώση της γλώσσας, της λογοτεχνίας και των λατινικών. Ενώ την δεύτερη μέρα θα εξεταστούν στα μαθήματα της ιστορίας και των αρχαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 5500 υποψηφίους μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείτε για τις ειδικότητες των φιλολόγων και των δασκάλων αφού θα συμμετέχουν στις εξετάσεις 918 υποψήφιοι φιλόλογοι και 951 υποψήφιοι δάσκαλοι.

Πηγή:www.kathimerini.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X