24news team
Δεν υπάρχει σπίτι στην Κύπρο το Πάσχα που να μην έχει φλαούνες στο τραπέζι του, είτε φτιαγμένες στο σπίτι είτε αγορασμένες από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για εύκολες φλαούνες, με κυπριακό τυρί φλαούνας που δεν θα σας ταλαιπωρήσουν. Με λίγη υπομονή και ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα, θα φτιάξετε τις δικές σας και το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει Πάσχα.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ψησίματος 45΄
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 60΄ να φουσκώσουν
Σημ:
Τυρί φλαούνας υπάρχει άφθονο στο εμπόριο αυτή την εποχή, διαλέξτε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Η συνταγή αυτή είναι πολλές φορές δοκιμασμένη. Δεν ακολουθώ την τεράστια διαδικασία της παραδοσιακής φλαούνας, μιας και χρησιμοποιώ την ευκολία της τεχνολογίας και ειδικά το αγαπημένο μου πολυμίξερ!
ΥΛΙΚΑ:
Για 6 μέτριες φλαούνες:
Για τη ζύμη:
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 270 ml χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι γλυκάνισο αλεσμένο στο γουδί
- 40 γρ. Spry
Για τη γέμιση:
- 4 αβγά
- 300 γρ. τυρί φλαούνας τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 300 γρ. χαλούμι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- ½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
- ½ κουταλάκι μέχλεπι (μαχλέπι)
- ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 40 γρ. σταφιδάκια (προαιρετικά)
Για επάλειψη:
- 1 αβγό χτυπημένο
- Σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes