ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Η ιστορική στιγμή που ο Falcon Heavy εκτοξέυτηκε (vid)

Διαβάστε τι θα μεταφέρει στο διάστημα

Με καθυστέρηση δύο ωρών, αλλά με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy από το Pad 39A στο Kennedy Space Center της Florida (το ίδιο είχε χρησιμοποιηθεί το 1969 για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη).

Στις 22:45 ο πύραυλος Falcon Heavy εκτοξεύθηκε ξεκινώντας έτσι το ταξίδι του μέχρι και τον πλανήτη Άρη.

Λίγο αργότερα, οι προωθητήρες επέστρεψαν στην γη και προσγειώθηκαν με επιτυχία.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους εργαζομένους της SpaceX να ξεσπούν σε χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το Falcon Heavy θα μεταφέρει το διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο της Tesla Roadster ενώ η εκτόξευση συνοδευόταν από τους ήχους του τραγουδιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.

Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες κι έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σταθερός σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Αρη, σύμφωνα με την SpaceX.

Η SpaceX είναι η πρώτη που επαναχρησιμοποίησε επιτυχώς ενισχυτές πυραύλων για να μειώσει το κόστος της διαστημικής πτήσης. Για να γίνει αυτό, καθοδηγεί τους πυραύλους πίσω στη Γη για μια ασφαλή προσγείωση αφού πρώτα στείλουν τα ωφέλιμα φορτία τους σε τροχιά. Ο πύραυλος Falcon Heavy έχει τριπλάσια ισχύ καθώς αποτελείται από τρία Falcon 9s που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Η εταιρία SpaceX θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει και τους τρεις αυτούς ενισχυτές πίσω στη Γη μετά την εκτόξευση. Οι δύο από τους τρεις θα επιχειρήσουν μια συγχρονισμένη προσγείωση στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, ενώ o τρίτοz θα προσγειωθεί σε ένα droneship. Ο πύραυλος θα είναι μη-επανδρωμένος και στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται μια κούκλα που θα φοράει στολή αστροναύτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Η CL8 προσθέτει ακόμα μια νέα ανταγωνιστική λύση στο φάσμα των υπηρεσιών της, την υπηρεσία Microsoft Office 365
Προωθητική Ενέργεια
 |  TECH
X