ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

H Airbus φέρνει... τα ιπτάμενα ταξί μέχρι το τέλος του 2018!

Αν η δοκιμή επιτύχει, τότε αναμένεται να δούμε πολλά ιπτάμενα ταξί στον ουρανό

Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, χάρη στην πρώτη δοκιμή πτήσης που πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus.


Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός στην αεροναυπηγική, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δοκιμή γείωσης πλήρους κλίμακας ενός συστήματος μετακίνησης τύπου «CityAirbus».

Η γαλλική εταιρία αεροναυπηγικής συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών εταιρειών σ' αυτές που εργάζονται για να φέρουν στους ανθρώπους, την κάθετη τεχνολογία απογείωσης και προσγείωσης (VTOL).

Το έργο αναγγέλθηκε για πρώτη φορά πέρσι, ενώ η πλήρης δοκιμαστική πτήση για τις ιπτάμενες μεταφορές είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2018.

Αν η δοκιμή επιτύχει, τότε αναμένεται να δούμε πολλά ιπτάμενα ταξί στον ουρανό, στο εγγύς μέλλον.

Το CityAirbus είναι ένα αεροσκάφος που λειτουργεί με μπαταρία, το οποίο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα. Το όχημα θα έχει πλήρη αυτόνομη λειτουργία και σύμφωνα με την Airbus θα λειτουργεί σε σταθερές διαδρομές με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ την ώρα.

Το CityAirbus είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε περιοχές όπου παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως τα αεροδρόμια ή οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Οι ειδικοί, στη δοκιμή, εξέτασαν διεξοδικά την απόδοση των δύο ελίκων, των ηλεκτρικών κινητήρων Siemens 100 KW και των ηλεκτρικών συστημάτων.

Σε μια γραπτή του δήλωση, ο υπεύθυνος μηχανικός του CityAirbus, Marius Bebesel, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχουμε πληρέστερη γνώση περί των επιδόσεων του καινοτόμου συστήματος ηλεκτροκίνησης του CityAirbus, το οποίο θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε με αυστηρές δοκιμές».

Πηγή:protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Η CL8 προσθέτει ακόμα μια νέα ανταγωνιστική λύση στο φάσμα των υπηρεσιών της, την υπηρεσία Microsoft Office 365
Προωθητική Ενέργεια
 |  TECH
X