ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Είναι γεγονός! H Apple παρουσιάζει το νέο iPhone (live video)

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα iPhone 8 και του 8 Plus και το νέο μοντέλο iPhone X

O κολοσσός τεχνολογίας και πληροφορικής Apple θα παρουσιάσει επίσημα η ώρα 8:00 το βράδυ ώρα Κύπρου τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone στο αμφιθέατρο που φέρει το όνομα του συνιδρυτή και εμπνευστή της Στηβ Τζομπς. Φέτος είναι η 10η επέτειος του iPhone, το πιο προσοδοφόρο προϊόν της αμερικανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα iPhone 8 και του 8 Plus, και το νέο επετειακό μοντέλο, με διαφορετικό σχεδιασμό, που θα έχει το όνομα iPhone X. Παράλληλα οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να την μεγαλύτερη οθόνη με ανάλυση 1125 x 2436.

Η ακριβής ημερομηνία του iPhone X στην αγορά θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της σημερινής παρουσίασης. Η τιμή του νέου μοντέλου θα κοστίζει σχεδόν 1.000 δολάρια και θα έχει RAM 3GB και το ίδιο μέγεθος μνήμης με το iPhone 7 Plus.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής για μεγαλύτερη οθόνη αλλά όχι και για μεγαλύτερο μέγεθος, το νέο iPhone X θα έχει all-screen design, μια οθόνη δηλαδή απ’ άκρη σ’ άκρη, και πολύ μικρότερες στεφάνες από τα προηγούμενα τηλέφωνα. Κάτι παρόμοιο με το Galaxy S8 της Samsung. Η οθόνη του δε, θα χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία οθόνης OLED που υπόσχεται τη χρήση λιγότερης ενέργειας και καλύτερα χρωματικά αποτελέσματα.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του νέου iPhone X ειναι η επαυξημένη πραγματικότητα. Το νέο smartphone θα διαθέτει μια μπροστινή φωτογραφική μηχανή με λειτουργίες 3D, ανίχνευσης και μοντελοποίησης η οποία θα επιτρέπει φωτογραφίες και βίντεο επαυξημένης πραγματικότητας.

Παράλληλα βέβαια θα έχει και άλλες λειτουργίες που δεν αναφέρονται στις δημόσιες προεπισκοπήσεις του iOS 11, με κυρίαρχη αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των φωτογραφιών.

Χάρη σε αυτή μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, η οποία θα αντικαταστήσει το δακτυλικό αποτύπωμα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Το όνομα αυτής της λειτουργίας Face ID.

Πέρα από την κατάργηση του δακτυλικού αποτυπώματος όμως η Apple θα αφαιρέσει και το home button εγκαθιστώντας την λειτουργία του στην οθόνη. Διαφορά θα έχει και στην πίσω κάμερα η οποία ίσως διαθέτει δύο φακούς προσανατολισμένους κάθετα κι όχι οριζόντια όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. Η μια πίσω κάμερα αναμένεται να είναι 12-megapixel ενώ η selfie camera στο μπροστινό μέρος θα είναι 7 megapixel.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
apple  |  iphone

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Περισσότερος χρόνος για διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια
 |  TECH
X