ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

#dearMoon - Στο φεγγάρι ταξιδεύουν 8 κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Σε ζωντανή μετάδοση η περιπέτεια

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι το 2023, ως οι πρώτοι επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι ενός νέου ιδιωτικού γιγαντιαίου διαστημοπλοίου, που θα μεταδίδεται μάλιστα ζωντανά με μια νέα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα, ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο πρώτος επιβάτης της ιδιωτικής πτήσης στο φεγγάρι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023 εντός ενός υπό κατασκευή διαστημοπλοίου με την ονομασία BFR (Big Falcon Rocket) της εταιρείας SpaceX.

Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης αγόρασε όλες τις θέσεις της πτήσης, λέγοντας ότι θα ταξιδέψει ο ίδιος και θα προσκαλέσει να τον συνοδεύσουν ακόμη 6-8 καλλιτέχνες, τους οποίους θα επιλέξει ο ίδιος από τον χώρο της ποίησης, της σκηνοθεσίας, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της μουσικής, της μόδας, της φωτογραφίας κτλ.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών δεν έγιναν ακόμη γνωστά καθώς ο δισεκατομμυριούχος Yusaku βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία επιλογής.

Ο γνωστός επίσης δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, στον οποίο ανήκει η εταιρεία SpaceX, ανέφερε ότι ο Ιάπωνας Yusaku Maezawa ήταν η καλύτερη επιλογή για το εγχείρημα αυτό, γιατί η ιδέα του, που πήρε την ονομασία #dearMoon, ενώνει τους ανθρώπους από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ιδέα του #dearMoon

"Αν είστε καλλιτέχνης, και λάβετε ένα τηλεφώνημα από εμένα με πρόσκληση να πάμε στο φεγγάρι, σας παρακαλώ μην αρνηθείτε" είπε ο Ιάπωνας με σπαστά αγγλικά και με μεγάλη δόση χιούμορ στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Ελον Μασκ.

Μετά εξήγησε τους λόγους γιατί επέλεξε να πάει στο φεγγάρι με καλλιτέχνες.

«Επιλέγω να πάω στη Σελήνη, με καλλιτέχνες.

Αν ο Πάμπλο Πικάσο μπορούσε να δει το φεγγάρι,
τι είδους πίνακες θα είχε ζωγραφίσει;

Αν ο Τζον Λένον μπορούσε να δει την καμπυλότητα της Γης,
τι είδους τραγούδια θα έγραφε;

Μαζί με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Γης, θα κατευθυνθώ στο φεγγάρι ... λίγο νωρίτερα από όλους τους άλλους και νοιώθω πραγματικά ευλογημένος για αυτή την ευκαιρία», γράφει στην ιστοσελίδα του ο 42χρονος Ιάπωνας, ο οποίος είναι και γνωστός ως ‘ΕμΖι’.

Το ταξίδι των καλλιτεχνών στο φεγγάρι σε ζωντανή μετάδοση με νέα τεχνολογία

Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα κάνει πολλές δοκιμές προτού στείλει την πρώτη της επανδρωμένη πτήση. Μετά την επιλογή των καλλιτεχνών θα ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Το ταξίδι προς τον δορυφόρο της Γης θα διαρκέσει σχεδόν μια εβδομάδα.

Μετά την εκτόξευση το διαστημόπλοιο θα κατευθυνθεί στο φεγγάρι. Δεν πρόκειται να προσεληνωθεί, απλά θα κάνει τον γύρο της Σελήνης σε απόσταση 125 μιλίων από την επιφάνεια και μετά θα ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής.

Οπως ανέφερε ο Μασκ, το ταξίδι θα μεταδίδεται ζωντανά προκειμένου όλος ο πλανήτης να ζήσει αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια.

"Η αποστολή στο φεγγάρι θα μεταδίδεται σε υψηλής ευκρίνειας εικονική πραγματικότητα, οπότε θα νιώθετε ωσάν να είστε εκεί σε πραγματικό χρόνο μείον μερικά δευτερόλεπτα" έγραψε στο twitter του. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη το 2023.

Δεν αποκλείεται για λόγους ασφάλειας μαζί με τους επιβάτες να ταξιδέψουν και δύο επαγγελματίες αστροναύτες.

Ο Ιάπωνας είναι σίγουρος ότι οι καλλιτέχνες που θα τον συνοδεύσουν θα εμπνευστούν από τη μαγεία του ταξιδιού και τη θέα της σελήνης και με την επιστροφή τους θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης.

Το γιγαντιαίο διαστημόπλοιο

Το κόστος του BFR κυμαίνεται μεταξύ 2 και 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν αποκαλύφθηκε το ποσό που κατέβαλε ο ΕμΖι ως προκαταβολή για το ταξίδι αυτό.

Το υπό κατασκευή διαστημόπλοιο BFR είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο όχημα εκτόξευσης επόμενης γενιάς που αναπτύχθηκε από την SpaceX. Πρόκειται για έναν τεράστιο πύραυλο και διαστημικό σκάφος σχεδιασμένο για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου στη Σελήνη, τον Άρη και πέραν αυτών.

Ο Ελον Μασκ πιστεύει ότι το BFR θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να μεταφέρει και άλλους ανθρώπους στο φεγγάρι, ενώ στις δεκαετίες που ακολουθούν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να επανδρώσει πτήση προς τον Αρη.

Το όραμα του Ελον Μασκ είναι γνωστό. Η ανθρωπότητα πρέπει να αποικίσει και άλλους πλανήτες προκειμένου να επιβιώσει.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη Τύπου στο https://www.spacex.com/webcast 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Ευτυχείς χωρίς Facebook

Περισσότερος χρόνος για διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια
 |  TECH
X