ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Άδειασμα για Πέτεφ, εκτεθειμένη η διοίκηση

Η «κωλοτούμπα» και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί στην υπόθεση των Σοάρες-Λόπες αποτελεί πλήγμα για την εικόνα και την αξιοπιστία της διοίκησης

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Ασχολούμαι καθημερινά με το ρεπορτάζ της Ομόνοιας τα τελευταία 10-11 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα είδαν πολλά τα μάτια μου, άκουσαν πολύ περισσότερα τα αυτιά μου και το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν που προκαλούν καμία έκπληξη. Ακριβώς το αντίθετο για την ακρίβεια. Η απρόσμενη (για τους πολλούς) εξέλιξη με την επιστροφή των Άλεξ Σοάρες και Ράφα Λόπες στις προπονήσεις, μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση για να τεθούν εκτός ομάδας δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Η προσπάθεια να μεταπεισθεί ο Ιβάιλο Πέτεφ και να δεχτεί τους δύο Πορτογάλους πίσω στις προπονήσεις έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, με τον Βούλγαρο τεχνικό να επιμένει στην αρχική του θέση. Απόλυτα λογικό. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει μεταφέρει και με ποια επιχειρήματα κατάφερε να πείσει τους διοικούντες να δεχτούν την απόφασή-εισήγησή του και να προχωρήσουν στην τιμωρία των δύο Πορτογάλων (όπως και του Ρενάτο Μαργκάσα), προφανώς όμως οι λόγοι ήταν... πειστικοί και πολύ σοβαροί. 

Αντίθετα, δεν έχουμε καμία απορία για τους λόγους που ανάγκασαν την διοίκηση να κάνει την «κωλοτούμπα» και να πάρει την απόφαση για επιστροφή των Σοάρες-Λόπες στις προπονήσεις και να την επιβάλει και στην τεχνική ηγεσία. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Αφ’ ης στιγμής η προσπάθεια των προηγούμενων ημερών για να εξευρεθεί χρυσή τομή και να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών έπεσε στο κενό, η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή θεώρησε σωστό να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις προπονήσεις. 

«Είναι γεγονός ότι ήταν αποκλειστικά δική του (του Πέτεφ) η απόφαση για αποχώρηση των παικτών. Ήταν επιτέλους καιρός να αφήσουμε έναν προπονητή να κάνει τη δουλειά του και να πάρει τον χρόνο του. Θα ήταν ή εκείνος ή οι παίκτες. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή», δήλωνε στις 25 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος, Αντώνης Τζιωνής, και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά, είχαμε την ανακοίνωση για επιστροφή των Σοάρες-Λόπες στις προπονήσεις! 

Σαφώς και η πιο πάνω εξέλιξη αποτελεί άδειασμα για τον Ιβάιλο Πέτεφ, ο οποίος ήταν απόλυτος από την πρώτη στιγμή για την απόφασή του (ουσιαστικά είχε στείλει το μήνυμα «εγώ ή αυτοί») και μέχρι πρόσφατα επέμενε σε αυτήν. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε τεράστια περιέργεια να μάθουμε ποια ήταν τα γεγονότα που οδήγησαν τον τεχνικό της Ομόνοιας να μεταπεισθεί και να δεχτεί πίσω τους δύο Πορτογάλους, αλλά και το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. 

Πέραν από το άδειασμα του προπονητή της, εκτεθειμένη έμεινε και η ίδια η διοίκηση. Οι χειρισμοί που έγιναν στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ερασιτεχνικοί και πλήγωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία και την εικόνα της. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι διοικούντες θεωρούσαν πως η προσπάθειά τους να βρουν τη χρυσή τομή με τους τρεις Πορτογάλους θα ήταν απλή και εύκολη. Δεν μπορεί να μην είχαν προβλέψει πως οι ποδοσφαιριστές θα «πατούσαν» πάνω στο συμβόλαιό τους και πως θα έκαναν δύσκολη τη ζωή των διοικούντων. 

Πλέον, αναμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα φέρουν οι επόμενες εβδομάδες, αδυνατώ όμως να πιστέψω ότι το «Ηλίας Πούλλος» θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και άπαντες θα είναι μια μεγάλη, χαρούμενη οικογένεια. Αμφιβάλλω, πάντως, αν ο Πέτεφ θα δώσει με την ίδια ευκολία συγχωροχάρτι στους δύο ποδοσφαιριστές και από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, θα συμπεριφέρεται και ο ίδιος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και να τους υπολογίζει κανονικά για τα αμέσως επόμενα παιχνίδια. 

Υ.Γ. Θα μπορούσα να σχολιάσω και να κριτικάρω εκ νέου την αρχική απόφαση του Ιβάιλο Πέτεφ και τον άκομψο -και κατά την άποψη μου λανθασμένο - τρόπο που επέλεξε να θέσει τους τρεις Πορτογάλους εκτός ομάδας. Από τη στιγμή όμως που η διοίκηση δέχτηκε την απόφαση του Βούλγαρου και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, νομίζω πως πλέον δεν έχει σημασία να τον πράξουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Pressing: Τελευταία Ενημέρωση

X