ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πρόεδρε, ιδού η Ρόδος…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Συγχαρητήρια κύριε Γιώργο Κούμα για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΟΠ. Μακάρι, στον απολογισμό της θητείας σας, να έχετε δικαιώσεις αυτούς που σας υποστήριξαν και να διαψεύσετε όσους διατηρούν, αυτή τη στιγμή, επιφυλάξεις.

Και η εικόνα του ποσοστού αποδοχής του κυρίου Κούμα, από το φίλαθλο κόσμο, σαφώς διαφέρει από αυτήν που δείχνει, το ποσοστό υποστήριξης της υποψηφιότητας του, από τα σωματεία. Και πετυχημένη θητεία, για τον κύριο Κούμα, σχετίζεται άμεσα με την επιστροφή του κύπριου φίλαθλου στα γήπεδα... 

Ευεργετική η συνεισφορά πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ της ΚΟΠ, για τις οφειλές σωματείων προς το κράτος, η απόφαση αυτή όμως, δεν θα φέρει πίσω τον κόσμο στα γήπεδα. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΟΠ συνδράμει οικονομικά, γιατί χρονολογείται το θέμα με την αδιόρθωτη οικονομική πολιτική των σωματείων. Καλός ο διάλογος με τα σωματεία για να σμικρύνει η απόσταση που τα χωρίζει με την Ομοσπονδία, το θέμα, ωστόσο, έχει να κάνει με την επίλυση των θεμάτων και των προβλημάτων που δημιούργησαν την απόσταση αυτή.

Σωστή και επιβαλλόμενη η αναθεώρηση πειθαρχικών κανονισμών, ωστόσο, αν η ανομοιομορφία θα προκύπτει και πάλι στο ποιοι, πότε και πως παραπέμπουν υποθέσεις ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή και αν διαφορετικά δεδομένα θα ισχύουν, κάποιες φορές, καθορίζοντας το ύψος των ποινών, κάθε άλλο παρά θα εξαλειφθούν καχυποψία και προκατάληψη. Καλή και μακάρι σύντομα να υλοποιηθεί η απόφαση για δημιουργία Ακαδημίας Διαιτητών, όπως και ο ημιεπαγγελματισμός στο χώρο. Από μόνα τους όμως δεν αρκούν.

Η λήψη σημαντικών αποφάσεων, ως προς την ανέλιξη ή υποβάθμιση κάποιων διαιτητών, αναλόγως της παρουσίας τους και η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών λαθών, ομοιόμορφα ή ανομοιόμορφα, αναλόγως αγώνων και ομάδων, είναι το κλειδί για να αλλάξει άποψη ο φίλαθλος. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ ζήτησε να κριθεί από το έργο του.

Η θητεία του έχει μόλις ξεκινήσει, ωστόσο, πολύ πριν την ολοκλήρωση της, στο μακρινό 2023 και ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, θα πρέπει να διαφανούν τα πρώτα σημάδια της αλλαγής που υποσχέθηκε. Στο χέρι του είναι, να διαψεύσει τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X