ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Λόγια, πράξεις και λαϊκισμός

Η αποχή των οργανωμένων φιλάθλων δεν είναι η μόνη αιτία που αδειάζουν τα γήπεδα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Όποια προσέλευση κόσμου και αν καταγραφεί στους αγώνες της δεύτερης φάσης, η γενική εκτίμηση ως προς την αποστροφή του κόσμου από τα γήπεδα δεν αλλάζει. Αποστροφή από τα γήπεδα, τις κερκίδες και όχι το ποδόσφαιρο γενικότερα, γιατί οι καφετερίες και τα εστιατόρια σφύζουν από ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο. Επιτέλους, ας το παραδεχθούμε, πως η αποχή των οργανωμένων φιλάθλων, λόγω ταυτοποίησης δεν είναι η μόνη αιτία.

Ωε ένα βαθμό η αποχή των οργανωμένων επηρεάζει, ωστόσο, για τις σχεδόν άδειες κερκίδες του ΓΣΠ, σε ένα ακόμη ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας, δεν «ευθύνονται» μόνο οι οργανωμένοι και οι αποφάσεις τους. Και ούτε το θέμα έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι και τις δύο αυτές ομάδες.

Δεν βρίσκει κάποιος εύκολα επιχειρήματα, για να αντικρούσει την άποψη, πως πέραν της ταυτοποίησης, η προκατάληψη, η απογοήτευση για τα αδιόρθωτα κακώς έχοντα της διαιτησίας, τα κατά καιρούς κρούσματα βίας, οι συνθήκες στα γήπεδα, οι τιμές των εισιτηρίων και πολλά άλλα, αποτελούν βασικές αιτίες για το γεγονός πως ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο γήπεδο και προτιμάει την καφετέρια ή τον καναπέ του. Εδώ και χρόνια, τα συγκεκριμένα προβλήματα όχι μόνο δεν διορθώνονται αλλά διογκώνονται.

Και δεν βρίσκει κάποιος εύκολα τον λόγο που ποτέ κανείς αρμόδιος, κανένας απ’ όσους έχουν την εξουσία και τη δυνατότητα να αλλάξει κάποια πράγματα, δεν αποφάσισε να προχωρήσει από τα έργα στην πράξη, δεν δοκίμασε έστω να αλλάξει κάτι, δεν έδωσε κάτι πιο ουσιαστικό πέραν από αόριστες κατηγορίες και υπονοούμενα. Γραπτές μεν ανακοινώσεις, tweeter, αναρτήσεις σε facebook και όχι μόνο, για παρασκήνιο, κλίκες, συναντήσεις… τύπου τταβά, ευνοημένους και διαχρονικά αδικημένους. Και πάντα η ίδια εκφρασθείσα αποφασιστικότητα, για να περάσουν από τα λόγια τις πράξεις. Και πάντα η ίδια (μη) αντίδραση, της αδράνειας.

Ας περάσουμε, λοιπόν, από τα λόγια στις πράξεις. Ας κάνουν επιτέλους το βήμα παραπάνω και πιο μπροστά, ειδικότερα όσοι υποστηρίζουν πως βρίσκονται στην απ’ έξω πλευρά του παρασκηνίου. Διαφορετικά, ας αντιληφθούν πως έχουν κουράσει, είτε διαμαρτυρόμενοι προσβλέποντας να βρεθούν με τη σειρά τους στην πλευρά των ευνοημένων, είτε ψάχνοντας άλλοθι, είτε απλά λαϊκίζοντας…

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ

Ακούει κανείς;

Δυστυχώς, σύνηθες το φαινόμενο, να παραπέμπονται ενώπιον του κυρίου Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ποδοσφαιριστές ομάδων παίδων και ...
Γιώργος Λογίδης
X