ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κρίνοντας εκ των υστέρων…

Ας περιμένουμε πριν να εξαγάγουμε συμπεράσματα, πριν πάρουμε σημαντικές αποφάσεις

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σε εξέλιξη από το Σάββατο το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Θα είναι το πρωτάθλημα της κάρτας (όχι της κίτρινης, αυτή του φιλάθλου); Θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό και συναρπαστικό, με δώδεκα ομάδες; Θα κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ή θα κριθεί νωρίς ο υποβιβασμός; Θα διαφανεί βελτίωση στο κεφάλαιο διαιτησίας ή μια από τα ίδια; Για την ώρα, μόνο εκτιμήσεις και προβλέψεις και επιχειρήματα θεωρητικά. Ας περιμένουμε, λοιπόν, πριν να εξαγάγουμε συμπεράσματα, πριν πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.

Αμφισβητούν, όσοι αντιδρούν στην κάρτα φιλάθλου, για τη χρησιμότητα και περισσότερο τη δυνατότητα του μέτρου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της βίας. Ακόμη και οι κάτοχοι της κάρτας φιλάθλου, παραδέχονται πως από μόνο του το μέτρο δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Ας περιμένουμε, όμως, να δούμε και στην πράξη πόσο αποτελεσματικά μπορεί να αντιδράσει η Πολιτεία, έχοντας θέσει σε εφαρμογή το μέτρο αυτό. Εκεί θα αποδειχθεί, εκεί θα κριθεί, αν η κάρτα φιλάθλου αποτελεί ουσιαστικό «όπλο», εκεί θα διαφανεί αν τα υπόλοιπα έμειναν στα χαρτιά ή στις εξαγγελίες.

Αποφεύχθηκε τελικά η (πρόωρη) αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, από τη στιγμή που αποδέχθηκαν κάποιοι, πως δεν μπορεί να κριθεί ακατάλληλος ή έστω όχι απόλυτα επιτυχημένος ένας νέος τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος, πριν καν διεξαχθεί η πρώτη του αγωνιστική! Το θέμα βέβαια δεν τέλειωσε, αναβολή πήρε. Αν μη τι άλλο όμως, υποστηρικτές ή όχι, θα έχουν σε λίγους μήνες πολύ πιο αξιόπιστα επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους.

Είναι και άλλα τα οποία έχουν να κάνουν με το νέο πρωτάθλημα. Η διαιτησία, ο αθλητικός δικαστής και οι προβλεπόμενες ποινές του, τα γήπεδα, οι τιμές των εισιτηρίων, οι συνθήκες γενικότερα διεξαγωγής ενός αγώνα. Είναι πολλά, για τα οποία, ρεαλιστικά, δεν προκύπτει αισιοδοξία. Γιατί κανείς από τους αρμοδίους δεν ασχολήθηκε, από τη μέρα που τέλειωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα και μέχρι χθες που άρχισε το φετινό, όπως ανάλογα συμβαίνει κάθε χρόνο και παρά τις αντίθετες εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, κατά τη διάρκεια της κάθε αγωνιστικής περιόδου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X