ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Καλοκαιρινός ενθουσιασμός…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Τη στιγμή που η Ομόνοια περνάει πλέον στην επόμενη μέρα και στο νέο κεφάλαιο τεχνικής ηγεσίας δεν έχει νόημα πια η ανάλυση των λαθών και γενικότερα της κατάστασης που οδήγησε στην αποχώρηση Πάμπου Χριστοδούλου. Σαφώς και ο Κύπριος τεχνικός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα της Ομόνοιας του πρώτου γύρου, «πλήρωσε» ωστόσο και τον υπερβολικό καλοκαιρινό ενθουσιασμό. Το υπερβολικό ύψος του πήχη των απαιτήσεων και κυρίως των προσδοκιών για τη φετινή Ομόνοια.

Δεν συνάδει ο απολογισμός των πρώτων δεκατριών αγώνων, ακόμη και με τις πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις για τη φετινή χρονιά, πιο ομαλή, ωστόσο, μπορούσε να ήταν η διαχείριση της αποτυχίας, αν το καλοκαίρι δεν γινόταν λόγος για πρωτάθλημα και για διεκδίκηση όλων των τίτλων, από μια ομάδα η οποία προερχόταν από τη χειρότερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας της και που δημιουργήθηκε σχεδόν από το μηδέν με δεκατέσσερις μεταγραφές. Ο υπερβολικός και σίγουρα επικίνδυνος ενθουσιασμός του καλοκαιριού δεν είναι αποκλειστικά ομονοιάτικο φαινόμενο και ούτε αφορά μόνο στις ομάδες που διεκδικούν τίτλους. Το φετινό παράδειγμα της Νέας Σαλαμίνας είναι ενδεικτικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιες μεταγραφές, από το όνομα και μόνο, φουσκώνουν τα μυαλά, εκτοξεύουν τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που χωρίς αξιόπιστο δείγμα, με μόνο φιλικά παιχνίδια ως κριτήριο, ακούμε δηλώσεις σιγουριάς για επιτυχίες, για πορείες διάκρισης, για ρόλους πρωταγωνιστικούς. Βλέπουμε ένα μονταρισμένο video με στιγμιότυπα για κάποιο ποδοσφαιριστή και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία μιας μεταγραφής. Προκύπτει μια… καθιερωμένη δήλωση για ιδανική προετοιμασία και μια νίκη σ’ ένα φιλικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είμαστε βέβαιοι για τις δυνατότητες μιας ομάδας.

Έτσι προκύπτει η απότομη… προσγείωση και η απογοήτευση, έτσι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αντιδράσεις οπαδών που απαιτούν εδώ και τώρα ανάληψη ευθυνών και παραιτήσεις, έτσι αδειάζουν οι κερκίδες από απογοητευμένους φιλάθλους, έτσι μπλέκουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις όσοι δεν βγάζουν τη γλώσσα τους σε καλοκαιρινό περίπατο…

Δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» στις 10/12

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ

Ακούει κανείς;

Δυστυχώς, σύνηθες το φαινόμενο, να παραπέμπονται ενώπιον του κυρίου Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ποδοσφαιριστές ομάδων παίδων και ...
Γιώργος Λογίδης
X