ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Από το 0 μέχρι το 10, θέλει δουλειά πολλή!

Κακώς, για άλλη μια φορά, ενθουσιαστήκαμε εύκολα και κακώς προκύπτει η απογοήτευση μετά την ήττα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Κακώς δημιουργήθηκε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, μετά τη νίκη επί της Βοσνίας, ως προς τις πιθανότητες η Κύπρος να διεκδικήσει κάτι και πιο συγκεκριμένα τη δεύτερη θέση του ομίλου της, στην προκριματική αυτή διοργάνωση.

Αίφνης, τη σχεδόν πλήρη αδιαφορία για τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων στη διοργάνωση αυτή, διαδέχθηκαν οι υπολογισμοί, οι μαθηματικές πράξεις και η σιγουριά για τη βαθμολογική συγκομιδή στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς και τα… σενάρια για τους συνδυασμούς των άλλων αποτελεσμάτων. Γνώριμο το σκηνικό και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως εύκολα παρασυρόμαστε – ενθουσιαζόμαστε, πριν η πραγματικότητα μας… προσγειώσει.

Κακώς, για άλλη μια φορά, ενθουσιαστήκαμε εύκολα και κακώς προκύπτει η απογοήτευση μετά την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε στην Εσθονία. Η αγωνιστική εικόνα και το αποτέλεσμα στο Ταλίν, φανέρωσαν και επαλήθευσαν πως αυτή η Εθνική απέχει ακόμη πολύ από το σημείο στο οποίο θέλει και πρέπει να φθάσει, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις το μεγάλο στόχο της παρουσίας σε μια τελική φάση. Η εμφάνιση και η νίκη στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Βοσνία, επιβεβαίωσαν πως υπάρχει η προοπτική για κάτι τέτοιο. Από την προοπτική, ωστόσο, μέχρι την υλοποίηση του στόχου, υπάρχει απόσταση και δρόμος μακρύς και το «χαστούκι» στην Εσθονία φρόντισε να… ξυπνήσει όσους βρέθηκαν σε άλλο κόσμο, παρασυρόμενοι από τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στους Βόσνιους.

Ούτε ομάδα έτοιμη για όλα γίναμε, επειδή σκοράραμε τρία γκολ σε έντεκα λεπτά, ούτε τυχαία ήρθε η νίκη κόντρα στους Βόσνιους, ούτε χαμένοι μια ζωή θα είμαστε επειδή δεν δόθηκε ανάλογη συνέχεια στην Εσθονία. Ούτε και ο Ραν Μπεν Σιμόν «μάγος» είναι, ούτε καν σίγουρος δεν μπορεί να είναι κάποιος, πως θα αποδειχθεί ο καταλληλότερος για τη θέση στην οποία προσλήφθηκε.

Ας δείξουμε όμως εμπιστοσύνη και σε αυτόν και στους παίκτες του. Αφού έστω περιστασιακά διαπιστώνουμε πως ταλέντο και ποιότητα υπάρχει. Ας έχουμε υπομονή και επιμονή στο σχεδιασμό και στο στόχο. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Γιατί κανένας σχεδιασμός (εθνικής ομάδας) δεν υλοποιείται και ούτε αποτυγχάνει σε μερικά μόνο παιγνίδια.

Γιατί και η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες οι οποίες «μπήκαν» τα τελευταία χρόνια στο χάρτη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης διεκδικώντας τη διάκριση, δεν το πέτυχαν από τη μια μέρα στην άλλη.

Από το 0 μέχρι το 10 δεν πας με ένα βήμα, ούτε και με άλμα ακόμη, όπως πολύ σωστά το έθεσε στις δηλώσεις του, μετά την πρώτη του ήττα, ο Ραν Μπεν Σιμόν.

 

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X