ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αναμένοντας εισηγήσεις…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις εισηγήσεις και γενικότερα την αντιπρόταση των σωματείων προς την ΚΟΠ

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Αν και στην πλευρά της ΚΟΠ άλλη άποψη επικρατούσε, ως προς τη σιωπηρή έστω συναίνεση των μεγάλων δυνάμεων του χώρου και σχετικά με το μέτρο ταυτοποίησης φιλάθλων και επίσημα, πλέον, οι «Big 6» εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ετοιμάζονται να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα.

Εκφράζοντας, λοιπόν, την αντίθεσή τους οι πρόεδροι του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, της ΑΕΚ και της ΑΕΛ και της Ομόνοιας, προετοίμασαν το έδαφος για συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ και παρά τη σχετική κοινή τους ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για εισηγήσεις διαφοροποίησης του μέτρου, ηλίου φαεινότερο είναι πως πρόθεση και στόχος τους είναι η κατάργησή του. Ποια διαφοροποίηση μπορεί να ισχύσει και για ποια ταυτοποίηση θα μιλάμε, αν καταργηθεί η υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού ταυτότητας στην αίτηση για εξασφάλιση εισιτηρίου;

Είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αναμένουμε τις εισηγήσεις και γενικότερα την αντιπρόταση των σωματείων προς την ΚΟΠ, σχετικά με το συγκεκριμένο μέτρο. Είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αναμένουμε την αντιπρότασή τους και τι αυτή θα περιλαμβάνει, από τη στιγμή που κανείς δεν αμφισβητεί, από την πλευρά των ομάδων, πως το πρόβλημα βίας στους αγωνιστικούς χώρους υφίσταται, έστω χωρίς συχνή εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια.

Ποιο το αντιστάθμισμα για τη μη ταυτοποίηση και πως μπορεί να υπάρξει έλεγχος και κατ’ επέκταση εντοπισμός όσων παρεκτρέπονται, από τη στιγμή που οι όποιες διαδικασίες διάθεσης εισιτηρίων, τις οποίες κάποιες ομάδες εφαρμόζουν, αποδεδειγμένα δεν αποδίδουν. Κανένας οπαδός που άναψε ή έριξε φωτοβολίδα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο δεν εντοπίστηκε, κανένας οπαδός που μπήκε και βγήκε ανενόχλητος στον αγωνιστικό χώρο δεν «ταυτοποιήθηκε» από τις διαδικασίες αυτές, απεναντίας χωρίς καμιά δυσκολία, όλοι αυτοί, εξασφάλιζαν εισιτήριο κάθε εβδομάδα…

Ας μας πουν, λοιπόν, οι πρόεδροι των «έξι» πώς μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, όπως θα πρέπει να μας εξηγήσουν και οι υπόλοιποι αρμόδιοι (ΚΟΠ, ΚΟΑ, Αστυνομίας, αρχές γηπέδων), ποια η πρόοδος που έχει, αν έχει, επιτευχθεί στα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα. Του σωστού ελέγχου στις εισόδους, της απαραίτητης ταξιθέτησης στην κερκίδα και της αξιοποίησης του υλικού των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας.

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X