ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ο Απόλλων ελπίζει στο τώρα, ο ΑΠΟΕΛ στη μνήμη

Το ντέρμπι τίτλου και οι προσεγγίσεις του έχουν ενδιαφέρον και δείχνουν πολλά

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Συνήθως τη στήλη μας την αφιερώνουμε για τη διεθνή επικαιρότητα, ως «προέκταση» της σχετική εκπομπής που κάνουμε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 «Προορισμός ποδόσφαιρο». Αυτή τη φορά όμως έχουμε ντέρμπι τίτλου και θα επικεντρωθούμε στα δικά μας.

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων είναι οι δυο ομάδες που από το 2013 και μετά έχουν πάρει τρόπαια. Πέντε πρωταθλήματα, δυο κύπελλα ο ένας, τρία κύπελλα ο άλλος. Τα σούπερ καπ μεταξύ τους τρία και πήρε ένα ο ΑΠΟΕΛ και δυο ο Απόλλων. Σε αυτό το χρονικό διάστημα που συζητάμε, είναι και οι μοναδικές που έχουν καταφέρει να παίξουν ευρωπαϊκούς ομίλους: κάθε χρόνο ο ΑΠΟΕΛ, τρεις φορές στα πέντε χρόνια ο Απόλλων. Όλα αυτά δείχνουν πως είναι δυο ομάδες που κάποια στιγμή θα τις ζούσαμε να παίζουν μια κι έξω ένα πρωτάθλημα. Έλαχε να τις δούμε την Κυριακή(29/4) και αξίζει να σχολιάσουμε το παιχνίδι.

Ακούγοντας ένα σωρό κόσμο να μιλά αυτές τις μέρες για τις δυο ομάδες, δημοσιογράφοι, αναλυτές, προπονητές, παλαίμαχοι, οπαδοί κτλ, βγάζεις ένα γενικό συμπέρασμα για το πώς τις αντιμετωπίζει το ίδιο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι αναφέρονται στον Απόλλωνα ως την ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο και μοιάζει πιο γεμάτη, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ βασίζονται στα μεγάλα ματς που έπαιξε, τους τίτλους που πήρε, την νοοτροπία που μας έβγαζε τόσα χρόνια, τις εντυπωσιακές του επιτυχίες.

Προσέξατε μια λεπτομέρεια; Μιλώντας για τον Απόλλωνα χρησιμοποιούμε ενεστωτικούς χρόνους στα ρήματά μας. Για τον ΑΠΟΕΛ, παρελθοντικούς. Ο κ. Τάκης Αντωνίου, που είναι μανούλα σε αυτά, όπου τον άκουσα τόνιζε πως ο ΑΠΟΕΛ στο τώρα είναι που μπορεί να κερδίσει. Το έκανε γιατί κι αυτός ακούει τους πάντες να μιλάνε για το παρελθόν του ΑΠΟΕΛ και ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δε γίνεται όλοι οι παρατηρητές του ποδοσφαίρου μας να βλέπουν λάθος. Ο ΑΠΟΕΛ ισχύει πως έχει χαρακτήρα αλλά και τους μηχανισμούς που χρειάζονται για να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Ξέρει ποια ματς είναι αυτά που κρίνουν τα πράγματα και πότε να πιέσει, πότε να πάει με την κενή και πότε να το πάει στην ένταση. Όλα στο παιχνίδι είναι.

Στον Απόλλωνα είχαν κενά στον τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων σαν διοίκηση και αποδυτήριο τα προηγούμενα χρόνια που τα πλήρωσαν. Φέτος προσωπικά το έχω καταγράψει πολλές φορές πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και φαίνεται από την ηρεμία που εκπέμπει η Μεσολογγίου προς το Κολόσσι και για αυτό η ομάδα παίζει τη μπάλα της χωρίς να σκέφτεται τα γύρω γύρω. Όμως το πράγμα ήρθε να κριθεί σε 90λεπτά.

Δε θα πάρει αποτέλεσμα ο Απόλλων επειδή κέρδισε τρεις φορές φέτος τον ΑΠΟΕΛ, ούτε θα χάσει επειδή ο ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα πέντε χρόνια πήρε το πρωτάθλημα. Θα παιχθεί ποδόσφαιρο ανάμεσα σε δυο ομάδες που το λέει η ψυχούλα τους για να φτάσουν εδώ. Αυτό που μπορεί να λεχθεί με κάποια βεβαιότητα, είναι πως ο Απόλλων ξέρουμε πως θα παίξει. Έχει τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία για ενάμιση χρόνο. Για τον ΑΠΟΕΛ, δεν είμαστε βέβαιοι. Γιατί στον πάγκο του είναι ο τρίτος προπονητής φέτος. Άλλος προετοίμασε την ομάδα το Καλοκαίρι, άλλος την οδήγησε στο πρωτάθλημα και άλλος θα την κοουτσάρει στο ματς της χρονιάς. Αν πρόλαβε ο Μπαλταζάρ να μάθει; Όχι δεν πρόλαβε και είναι δεδομένο. Σε αυτό το ματς ελπίζουν όλοι πως θα το πάρουν πάνω τους οι παίκτες με τη βοήθεια του κόσμου τους.

Αρκεί; Προφανώς δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν είμαι στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ. Αυτό που ξέρω να σας πω, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ ακόμα και να είναι πρωταθλητής έκανε ένα σωρό λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβει το Καλοκαίρι και ο Απόλλων υπήρξε ομάδα που μας διασκέδασε πολύ φέτος εφαρμόζοντας την ποδοσφαιρική λογική είτε το πάρει είτε όχι.

Θα πει κανείς: Καλά μετά από ΟΛΑ αυτά που έγραψες είναι δυνατόν να μην θεωρείς φαβορί τον Απόλλωνα; Αφού (σχεδόν) όλα υπέρ του τα καταγράφεις. Ναι είναι δυνατόν. Γιατί ο Απόλλων πάει μέσα στο σπίτι του εστεμμένου αυτοκράτορα εδώ και πέντε χρόνια για να τον εκθρονίσει. Μόνο που το γράφω, το θεωρώ μεγάλο ως επίτευγμα. Εσείς διαφωνείτε; Με χαρά να διαβάσω τα σχόλιά σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X