ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μη μας τρολάρετε άλλο

Ο ορισμός του Δημήτρη Μασιά είναι ένα ακόμα δείγμα αδιαφορίας των αρμοδίων για το λαϊκό αίσθημα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Το σκέφτηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση να γράψω αυτό που θα διαβάσετε, αλλά  κάποιες φορές απλά δεν αντέχεις και το αρπάζεις το πληκτρολόγιο.

Δεν είναι πως την ερχόμενη Τετάρτη θα πάνε δυο ομάδες με ένα σωρό κατηγορίες στον αθλητικό δικαστή, ούτε πως είδαμε σε ένα ματς που έγιναν τα αίσχιστα το παιχνίδι να τελειώνει και τελικά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι πως μας τρολάρουν κιόλας. Άγρια.

Η απόφαση αυτών που ορίζουν τους διαιτητές να βάλουν το Δημήτρη Μασιά να σφυρίξει το ΑΕΚ-Ερμής, μόνο ως τρολάρισμα μπορούμε να το εκλάβουμε ή έστω ως επίδειξη δύναμης.

Πριν τέσσερις μέρες, γίναμε όλοι μάρτυρες αγώνα με τον πιο έντονο απόηχο των τελευταίων ετών. Ο Δημήτρης Μασιάς ήταν ο διαιτητής που κλήθηκε δυο φορές να διακόψει τον αγώνα και να πάρει τέτοια απόφαση, μια μέρα μετά κλήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ενώ έκανε και ταξίδι στη Βουλγαρία (άσχετο με το θέμα βέβαια).

Παράλληλα, η αστυνομία off the record και μερικώς και στον αέρα διέψευσε το πιο σημαντικό από τα όσα είπε χρεώνοντας του την ευθύνη της απόφασης. Το φίλαθλο κοινό συζητά όσο τίποτε το όνομά του, θυμούνται την προ τριετίας στάση του και παρά το γεγονός πως είμαστε σε περίοδο μεταγραφών απασχολεί περισσότερο από όλα.

Σαφώς και έχω την άποψη πως ο Δημήτρης Μασιάς έπρεπε να διακόψει τον αγώνα της Δευτέρας(11/12) αν όχι στην τσάκρα (όπως προσωπικά πιστεύω), τουλάχιστον μετά τα αίσχη που ακολούθησαν. Αλλά δεν εξετάζω αυτό. Εξετάζω το ότι όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα του διαιτητή, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ως προς το να μην τον αφήσουν να εκτεθεί τουλάχιστον μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι αρμόδιοι για τους ορισμούς, αποφάσισαν πως όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία και όρισαν τον Μασιά να σφυρίξει στην αμέσως επόμενη αγωνιστική. Ο Χανς Ρέικβαρτ, αυτά τα τρολαρίσματα τα έχει στο ρεπερτόριό του είναι η αλήθεια και από την προηγούμενη θητεία του. Συνήθιζε να λέει πως ορίζει άμεσα έναν διαιτητή που προκαλεί ντόρο γύρω από το όνομά του για να δείξει πως δεν επηρεάζεται από κάποια ομάδα ή τον κόσμο που φωνάζει αλλά και για να τον δοκιμάσει πόσο αντέχει στην πίεση. Τον Λεόντιο Τράττο π.χ. έψαχνε να βρει τρόπο να τον ορίσει στην ΑΕΛ επειδή του εξήγησαν πως ήταν «κόκκινο πανί» για χρόνια. Για την ιστορία, το τόλμησε πρώτη φορά σε αγώνα αδιάφορο τελευταίας αγωνιστικής που ήταν και κεκλεισμένων.

Ο Ολλανδός αυτός είναι και έτσι ενεργεί. Όλοι αυτοί που είναι δίπλα του δε θα μπορούσαν να του εξηγήσουν πως προκαλεί το κοινό αίσθημα με αυτό τον τρόπο; Πως είναι σαν να μας λέει πως δεν έκανε τίποτα λάθος ο Μασιάς, τη στιγμή που ακούσαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη να καλεί τα μέλη του να αρνούνται στο εξής να επιστρέφουν στο γήπεδο σε τέτοιες στιγμές;

Αν αυτό θέλουμε, τότε εγώ πάω πάσο. Αλλά να μην απορούμε μετά γιατί τα γήπεδα ολοένα και αδειάζουν. Όταν ο φίλαθλος-πελάτης νιώθει πως τον τρολάρουν, τότε βολεύεται στον καναπέ του και ψάχνει να βρει κανένα παιχνίδι να δει έξω από εδώ. Σε χώρες που αν πέσει κροτίδα μέσα και χτυπήσει άνθρωπος, παίζει να κλείσουν επ΄άοριστον το γήπεδο και όχι να βάλουν τους παίκτες να κάνουν  μπάνιο και μετά να επιστρέψουν να παίξουν.

Δεν κάνω κριτική, παράκληση κάνω: μη μας τρολάρετε άλλο και θα το διαλύσουμε εντελώς το άθλημα. Πιάστε επιτέλους τον παλμό του κόσμου και μην τον προκαλείτε. Τουλάχιστον τόσο φανερά.

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X