ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Ο Μπαλταζάρ, ο Μουρίνιο και το δεκάρι

Τα εξήγησε στη θεωρία και ακολουθεί η πράξη

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Πριν μπούμε σε αυτά που θέλουμε να καταγράψουμε, να πούμε τη καλή μας την κουβέντα στην ΑΕΛ που αφήνει τον προπονητή και τους παίκτες της να μιλάνε στα ΜΜΕ για να μπορεί και ο κόσμος τους να μαθαίνει κάποια πράγματα για τις σκέψεις και τη φιλοσοφία τους.

Η συνέντευξη του Μπρούνο Μπαλταζάρ στον ΣΠΟΡ FM 95.0 υπήρξε άκρως χρήσιμη για όποιον φίλο της ΑΕΛ, ή του ποδοσφαίρου γενικότερα την άκουσε, αφού ο κόουτς της ΑΕΛ κάνει πολύ καλή χρήση της Αγγλικής και έτσι καταλαβαίνεις επ’ ακριβώς τι θέλει να πει.

Μας έβαλε λίγο στον τρόπο σκέψης του, που έχουμε κατ’ επανάληψη αναλύσει μέσα από κείμενά μας, για να έχουν όλοι αντίληψη του τι γίνεται και γιατί γίνεται στην ΑΕΛ.

Από αυτά που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι το γεγονός πως στον τρόπο που θέλει την ομάδα του να παίζει δεν κολλά το κλασσικό δεκάρι, αυτό που λέμε παλιάς κοπής, καθώς το πλάνο παιχνιδιού του βασίζεται στα τρεξίματα και στη συμμετοχή όλων των παικτών στην αμυντική λειτουργία.

Ούτως ή άλλως, το ποδόσφαιρο του Ζοσέ Μουρίνιο και της Πορτογαλικής σχολής είναι που υπηρετεί που περιλαμβάνει αδιάκοπο τρέξιμο και πιέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Τα δεκάρια του Ζοσέ, όταν επιλέγει να έχει τέτοια, σαφώς και τρέχουν και πιέζουν.

Μπροστά χρειάζεται η ατομική ποιότητα στο να μπαίνουν τα γκολ, ή έστω περισσότερα γκολ, που παραδέχθηκε πως λείπει και ψάχνει να την βρει στην μεταγραφική αγορά. Ήδη τους δυο τους βρήκε και αναμένουν για τον παίκτη που περιμένουν όλοι: το φορ που θα φέρει το εύκολο γκολ.

Κυρίως ως εξτρέμ θα τους εντάξει στο πλάνο του τους Τόρες και Ντενίλσον, αλλά πρέπει να κρατήσουμε και την ατάκα πως στο μυαλό του υπάρχει και η πιθανότητα για σχήμα με δυο φορ. Παίζει και σαν περιφερειακός φορ άλλωστε ο Ντενίλσον. Ως προς τις πλευρές που προτιμούν, ο Ντενίλσον αριστερά και ο Τόρες δεξιά.

Τα υπόλοιπα της αγωνιστικής φιλοσοφίας, πίεση ψηλά και εξαναγκασμός του αντιπάλου σε λάθη για να τον βρουν σε ανισορροπία, είναι πράγματα που ήδη τα βλέπουμε και με τις προσθήκες φιλοδοξεί πως κάθε φορά που θα κλέβει θα έχει παίκτες στα εξτρέμ που θα μπορούν να μπουκάρουν και να το κάνουν το γκολ. Αν του βγουν, θα είναι πολύ επικίνδυνη η ΑΕΛ από εδώ και πέρα.

Εδώ θα είμαστε να τα δούμε όλα αυτά στο χορτάρι και να τα σχολιάζουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μπαλαγνωστήριο: Τελευταία Ενημέρωση

X