ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Εδώ είμαστε…

Η πρώτη εικόνα για τον Ζάντερ

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Αρχές του καλοκαιριού είχαμε αναφερθεί για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια και στο οποίο θα έπρεπε να δώσει μία λύση. Αυτό το πρόβλημα, δεν είναι άλλο από το αριστερό άκρο της άμυνας.

Αναλύσαμε το σκηνικό των τελευταίων χρόνων και εξηγήσαμε την ανάγκη να βρει ο Απόλλωνας ένα καλό αριστερό μπακ που θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα (σ.σ. Ένα «αιώνιο» πρόβλημα...) στην απαιτητική χρονιά που ερχόταν.

Η επιλογή έγινε με ένα Βραζιλιάνο από την αγορά της Πορτογαλίας. Ζάντερ Ριμπέιρο Σαντάντα το όνομα. Δεν τον ξέραμε και περιμέναμε να δούμε και μετά να κρίνουμε την αξία του.

Έξι επίσημα παιχνίδια για τον Απόλλωνα. Στα πέντε βασικός ο Βραζιλιάνος και στο άλλο (το σούπερ καπ με τον ΑΠΟΕΛ) μπήκε σαν αλλαγή. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι μεγάλο δείγμα. Το αντίθετο μάλλον.

Όμως, βλέπεις κάποια στοιχεία. Πώς αμύνεται. Πώς βγαίνει μπροστά. Πώς σεντράρει. Ακόμα και πώς τρέχει. Η πρώτη εικόνα λοιπόν για τον Ζάντερ είναι θετικότατη. Γρήγορος παίκτης, που τρέχει ασταμάτητα.

Αρκετά καλός στο μαρκάρισμα και ανεβαίνει στην επίθεση όταν πρέπει. Και δεν είναι τυχαία τα δύο γκολ, στα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Είναι ένα δείγμα ότι ξέρει πότε θα δώσει βοήθειες επιθετικά και να μπει περιοχή.

Από την άλλη, δεν μπορείς να τον πεις τεχνίτη, αλλά ούτε και «άμπαλο». Η ταχύτητα του όμως τα συμπληρώνει όλα. Καταλήγοντας, αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό, θα τολμήσω να πω ότι είναι ο μπακ που χρειαζόταν και έψαχνε καιρό ο Απόλλωνας. Εδώ είμαστε…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

Μεταξύ άλλων: Τελευταία Ενημέρωση

X