ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σοκ και η απελπισία

Τι δημιουργούν δυο εμφανείς προεκτάσεις του θέματος Φράνσις Ουζόχο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι, λόγω της απόφασης του ΚΟΑ το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου για το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Francis Odinaka Uzoho, η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα του με την Ανόρθωση που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2019 για τη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή Αριστότελη Βρυωνίδη αναβάλλεται.Η εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα έχει προγραμματιστεί από τον Αθλητικό Δικαστή για την ερχόμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου».

Αυτή είναι η  χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ  για το  πρόσφατο σήριαλ που ταλανίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ένα από τα πολλά. Είναι σαφές και στον διαθέτοντα όλα τα αποθέματα αφέλειας που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ανθρώπινο ον, το ότι το θέμα είναι άκρως σοβαρό.

Ανεξαρτήτως από την όποια έκβαση από νομικής πλευράς θα έχει όλη αυτή η τραγική υπόθεση, (υπενθυμίζω ότι η δικαιοσύνη δεν συνάδει πάντα με τους νόμους γιατί οι νόμοι χρησιμοποιούνται από τους δικηγόρους προς όφελος των πελατών τους και όχι της δικαιοσύνης), η αίσθηση που έχει επικρατήσει στην πλειονότητα του κόσμου είναι ότι έχει γίνει λαμογιά.

Η όλη υπόθεση, επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως από το τι ενδεχομένως θα αποφανθεί η ΔΕ ΚΟΠ ή το ποινικό δικαστήριο (πληροφοριακά αναφέρεται ότι εντός της ημέρας το υπό κράτηση πρόσωπο  θα δώσει νέα κατάθεση), αποτελεί άλλο ένα «λεκέ» στο ήδη λεκιασμένο ένδυμα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όλοι αυτοί οι «λεκέδες», (βία στα γήπεδα, κόκκινοι φάκελοι, το κίνημα φιλάθλων του καναπέ, ο άνισος ανταγωνισμός με τα πρωταθλήματα του εξωτερικού που προβάλλονται μαζικά από την τηλεόραση, η παρατεταμένη πτώση της Ομόνοιας και προσφάτως η αντίθεση ορισμένων με την κάρτα φιλάθλου), έχουν διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα. Ενδεχομένως δε να δημιουργηθεί και άλλος λεκές. Φωστήρες παράγοντες προσπαθούν να αυξήσουν τις ομάδες Α’ κατηγορίας.

Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα αποτυπώνεται με τους αριθμούς. Που είναι ανά χρονιά οι εξής : 2012-13 504.523, 2013-14 475.989,2014-15 411.454(12 ομάδες),2015-16 460.105,2016-17 403,207,2017-18 308.069, 2018-19 58.770 (μέχρι τέλος Νοεμβρίου).

Δυο προεκτάσεις του τρέχοντος γεγονότος φέρουν η μια σοκ και φρίκη και η άλλη απελπισία. Η πρώτη παράμετρος είναι η εξής: Η σκέψη ότι η πιθανότητα να έχει γίνει στο παρελθόν ( γενικώς) αυτό το πράγμα, αλλά να μην βγήκε στην επιφάνεια. Η αδιαφορία για το ιερότερο όλων αγαθό, σε όλο της το μεγαλείο. Όπου ιερότερο αγαθό, η ανθρώπινη ζωή.

Η δεύτερη είναι η σχέση του γεγονότος με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Το γεγονός αυτό είναι λογικό να συμβάλει στην αύξηση του ποσοστού του κόσμου που εγκαταλείπει τα γήπεδα. Η αύξηση του ποσοστού αυτού φέρνει ολοένα και περισσότερη απελπισία. Ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα. Υπάρχει κάτι που είναι στοιχειώδες Ποδόσφαιρο χωρίς φίλαθλους δεν γίνεται. Έλα όμως που ούτε τα στοιχειώδη δεν καταφέρνουμε να εφαρμόσουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X