ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα

Αστήρικτη η θέση για την αύξηση των ομάδων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Άκουγα προχθές τον πρόεδρο του Ερμή Λούκα Φανιέρο να κάνει δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο Ερμής και οι άλλες μικρές ομάδες θέλουν οι ομάδες να γίνουν 14 η 16.

Επαναφέρεται με αυτή τη δήλωση ένα θέμα που... πηγαινοέρχεται. Η αύξηση των ομάδων. Είχε κυκλοφορήσει και πριν από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ αλλά τελικά δεν τέθηκε. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του προέδρου του Ερμή προσπάθησα να ακούσω ένα επιχείρημα που να στηρίζει αυτήν την άποψη. Δεν άκουσα. Τα επιχειρήματα που κατά καιρούς ακούγονται είναι ότι με την αύξηση των ομάδων θα αγωνίζονται περισσότεροι Κύπριοι παίκτες, ότι το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες, καλό είναι και ότι οι μικρές  ομάδες, ή τέλος πάντων οι ομάδες  που συνήθως κατοικοεδρεύουν στο  δεύτερο γκρουπ που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά με λιγότερες ομάδες από πέρυσι θα αναγκαστούν να κάνουν μεγαλύτερο μπάτζετ, αφού τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

Η κάθε ομάδα να αγωνίζεται εκεί που της επιτρέπουν οι δυνατότητες της

Το αν θα αγωνίζονται Κύπριοι το… είδαμε την προηγούμενη φορά, που ξανατέθηκε το θέμα, (εδώ κινδυνεύει το 15-10 αφού με βάση τις ενδείξεις υπάρχουν σύμμαχοι στη θέση του ΑΠΟΕΛ), το πρωτάθλημα των 14 ομάδων μόνο καλό δεν είναι, (εκτός αν όλος ο άλλος κόσμος που έχει άλλη άποψη, βλέπει άλλο πρωτάθλημα), ενώ το μπάτζετ που θα ανέβει είναι γεγονός αναπόφευκτο για να καταστεί η ομάδα πιο ανταγωνιστική.

Μπορεί και να μην το κάνει - να μην αυξήσει δηλαδή το μπάτζετ - και να κυνηγήσει τις ελπίδες της με θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες.  Και αν δεν τα καταφέρει, ε... δεν τα κατάφερε. Τι θα γίνει δηλαδή; Η κάθε ομάδα να αγωνίζεται εκεί που της επιτρέπουν οι δυνατότητες της. Δεν μπορούμε όλοι να αγωνιζόμαστε στην Α’ κατηγορία και να στριμωχνόμαστε εκεί υποβιβάζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη υποβιβασμένο επίπεδο του πρωταθλήματος. 

Είναι απόλυτα κατανοητή η επιθυμία κάποιων των οποίων το μέγεθος αποτελεί μειονέκτημα να βρίσκονται στο προσκήνιο και όχι πίσω από τη βιτρίνα. Άλλο οι τηλεοπτικές επιχορηγήσεις στην Α’ κατηγορία και άλλο αυτές της Β’ κατηγορίας. Εκεί είναι το όλο θέμα.

Ίσως θα ήταν καλό οι της Α’ κατηγορίας να σκεφτούν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν μεγαλύτερο τηλεοπτικό μερίδιο στους μικρούς. Αυτό ίσως φτιάξει κάπως τα πράγματα και κοπεί η φόρα όσων καμώνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος τους. Αλλά πολύ το αμφιβάλλω.

ΥΓ. Εδώ υπάρχει Μουντιάλ και εμείς ασχολούμαστε με κάτι τέτοια. Δίκιο έχετε που το σκέφτεστε, αλλά προσπαθούμε να προλάβουμε. Όχι πως είναι από το χέρι μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X