ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Από το λουκέτο στον Μότα

Η αλλαγή είναι εμφανέστατη στο Λευκωσιάτικο σωματείο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η περσινή ποδοσφαιρική χρονιά, ήταν χρονιά ντροπής για την Ομόνοια. Ο χαρακτηρισμός, που δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής, δεν αφορά μόνο την αγωνιστική πτυχή.

Μια ανύπαρκτη διοίκηση, (ο χειρισμός των ακατανόητων πράξεων του Ιβάιλο Πέτεφ - ε ρε καημένε Μαργκάσα που πληρώνεις - αποτελεί τον ορισμό της διοικητικής ανεπάρκειας), που είχε χάσει την εμπιστοσύνη και του πιο καλοπροαίρετου Ομονοιάτη και φυσικά ανήμπορη να αντεπεξέλθει οικονομικά, (οι υποχρεώσεις ήταν ασήκωτες), δημιούργησε στους ποδοσφαιριστές ένα απωθητικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο η μεγάλη τους πλειοψηφία ήθελε να εγκαταλείψει. Πως να μην είναι απωθητικό ένα εργασιακό περιβάλλον όπου έχυναν κόπο και ιδρώτα, αλλά έμεναν απλήρωτοι για μήνες και κάποιοι εξ’ αυτών ζούσαν με δανεικά;

Ο Μάρκο Μότα είναι για την ώρα το πιο δηλητηριώδες βέλος (θεωρητικά ) στη φαρέτρα του Χουάν Κάρλος Ολίβα

Πώς να θέλουν να παραμείνουν να εργάζονται σε ένα παρηκμασμένο αγωνιστικά, (αλλά και γενικότερα), σωματείο που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο να βάλει λουκέτο; Ήταν απλώς θέμα χρόνου να γίνει αυτό. Όποιος  θεωρεί αυτό υπερβολή, μάλλον θα πρέπει να ζει σε κάποιαν άλλη χώρα.

Πριν από λίγους μήνες, η βουτηγμένη στα χρέη Ομόνοια δεν ήταν ελκυστικός προορισμός ούτε για τον… Δαμιανό του Κτωρή που τον Αην Πιφάνην, που έπαιζε στην ομάδα του χωριού του και δεν ήταν ούτε καν η φίρμα (στο χωριό).

Χθες η ομάδα αυτή ενέταξε στη δύναμη της το Μάρκο Μότα. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν έλθει ποτέ στην Κύπρο.

«Μας έρχεται στα 32 του και μετά από 177 συμμετοχές στην Σέριε Α, 46 στην Σεγούντα και 24 στα κύπελλα Ευρώπης αλλά κυρίως από μια σεζόν που προηγήθηκε γεμάτη με αγωνιστικά λεπτά». Αυτά, και άλλα, έγραψε χθες στο εξαιρετικό κείμενο του για τον ποδοσφαιριστή ο συνάδελφος Δημήτρης Χριστοφόρου.

Ο Μάρκο Μότα είναι για την ώρα το πιο δηλητηριώδες βέλος, (θεωρητικά), στη φαρέτρα του Χουάν Κάρλος Ολίβα.

Μέχρι τώρα, με το νέο καθεστώς έχουν εξοφληθεί υποχρεώσεις ύφους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, άρχισαν στο «Ηλίας Πούλλος» έργα που θα κοστίσουν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ και θα το μετατρέψουν σε ένα αξιοπρεπές αθλητικό κέντρο, οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ δεν υπάρχει ο βραχνάς των κριτηρίων. Α, μη ξεχάσουμε. Όπως μαθαίνουμε η επένδυση στις ακαδημίες θα αγγίξει ένα πολύ σεβαστό ποσό.

Τώρα υπάρχει οικονομική υγεία στο λαοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X