ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Το λάθος που απαγορεύεται

Ο Ανχελ Γκόμεζ καλείται να κλείσει την πληγή του στόπερ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ο σχεδιασμός στην Ομόνοια προχωρεί, αλλά όχι με το ρυθμό που απαιτούν οι χρονικές συνθήκες (στις 9 του μήνα αρχίζουν οι προπονήσεις).

Σαφώς και είναι καλύτερα για την ομάδα να κλείνει το θέμα του σχεδιασμού όσο γρηγορότερα γίνεται, αλλά το πλέον σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές που θα έλθουν, ανεξαρτήτως χρονικού σημείου άφιξης να είναι τέτοιοι που θα είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος μιας πορείας που να οδηγεί στην ποδοσφαιρική αναγέννηση της άλλοτε κραταιάς ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής που καλύπτει τέτοια θέση ειδικά σε μια ομάδα υψηλών στόχων δέον πέραν της ποιότητας να διαθέτει και την πρέπουσα προσωπικότητα.

 Η  ενίσχυση αφορά αρκετές θέσεις. Όμως κρίνεται σκόπιμο να γίνει ειδική μνεία για μια θέση. Μια θέση νευραλγική σε κάθε ομάδα, αλλά θέση πολύπαθη σε σημείο που να προκαλεί οδύνη σε κάθε Ομονοιάτη. Η θέση του κεντρικού αμυντικού. Είναι μια θέση, όπου η απουσία ενός ικανού παίκτη αποτέλεσε ανοικτή πληγή στην ομάδα και ειδικότερα, οπή στην άμυνα.

Από τότε που αποχώρησε ο Ζοάο Πάολο Ατράντε η γραμμή αυτή δεν βρήκε τον ηγέτη της, αλλά ούτε και ανταποκρίθηκε γενικότερα στην αποστολή της αναχαίτισης των αντίπαλων επιθετικών. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Πρόπερσι σε 36 ματς δέχθηκε 57 γκολ και πέρυσι στον ίδιο αριθμό αγώνων  δέχτηκε 60.

Ασφαλώς θα πρέπει να έχει ενημερωθεί ο Ανχελ Γκόμεζ για την ιδιαιτερότητα των πραγμάτων και πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση για την Ομόνοια, πέρα από την αντικειμενική της σημασία που είναι κατανοητή στον καθένα, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Η θέση αυτή μπορεί να πει κανείς ότι στοίχισε και τη θέση στο Νίκο Νταμπίζα. Η ξεροκεφαλιά του, να μην αναζητά κεντρικό αμυντικό, (τη στιγμή που όλος ο κόσμος έβλεπε τη συγκεκριμένη ανάγκη), ήταν η αιτία στο να δεχτεί αρκετά γκολ η Ομόνοια, γεγονός που συνέβαλε στην κακή της προπέρσινη εικόνα, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ελλαδίτη Τ.Δ.

Ο ποδοσφαιριστής που καλύπτει τέτοια θέση ειδικά σε μια ομάδα υψηλών στόχων, δέον, πέραν της ποιότητας να διαθέτει και την πρέπουσα προσωπικότητα. Η Ομόνοια αυτή τη στιγμή διαθέτει στη θέση, τους Μίκαελ Γκαφόρ, Φάνο Κατελάρη, Ανδρέα Φραγκέσκου Λουκά Βύντρα και Γιάννη Κούσουλο. Το Γάλλο δεν τον έχουμε δει, ενώ για τους λοιπούς έχουμε γνώση.

Είναι απόλυτα αντιληπτό ότι η θέση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για την Ομόνοια και η -επί τέλους- επαρκής πλήρωση της αποτελεί αναγκαιότητα.

Κε Γκόμεζ, έχετε το λόγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X