ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πάει καιρός…

Δεν είναι μόνο η επίδοση της ομάδας που απογοητεύει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα και ξέρουμε ότι περιμένει κάποια πράγματα για να έρθει μαζικότερα στο γήπεδο». Αυτά ανάμεσα σε άλλα είπε ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου μετά την αναμέτρηση της ομάδας της Λευκωσίας με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ.

Είναι αλήθεια ότι η προσέλευση του κόσμου της Ομόνοιας στο γήπεδο της πρωτεύουσας στο ματς της Κυριακής δεν ήταν ικανοποιητική. Ο αριθμός των εισιτηρίων που ανακοινώθηκε ήταν 5,611. Αριθμός πολύ μικρός για το εύρος της ομάδας και το  εκτόπισμα που διατηρεί ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου.

Με βάση τις συνθήκες, έστω και αν αυτές δεν είναι ευνοϊκές για την Ομόνοια αλλά και γενικότερα για την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, ο αριθμός είναι και πάλι μικρός. Ο καιρός ήταν καλός, ενώ η ομάδα προερχόταν από δυο νικηφόρα αποτελέσματα. Δεν είχε όμως παρουσιάσει καλό ποδόσφαιρο. Ούτε στα συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά και σε κανένα άλλο φετινό. Ούτε καν σε φιλικό! Το καλό ποδόσφαιρο είναι –υποθέτω- τα «κάποια πράγματα» που εννοούσε ο επί του Τύπου εκπρόσωπος των «πρασίνων».

Το θέμα με την Ομόνοια δεν είναι μόνο το ότι δεν έχει καλές βαθμολογικές επιδόσεις, αλλά δεν παίζει ούτε καλό ποδόσφαιρο. Για να είμαστε ακριβείς …ούτε καν υποφερτό ποδόσφαιρο δεν παίζει. Ο κόσμος της Ομόνοιας (αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος) διαχρονικά έχει συνδέσει την συγκεκριμένη ομάδα με το ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και αυτό που βλέπει τώρα είναι …ξένο προς την ταυτότητα της.

Τον Ομονοιάτη, ιστορικά, δεν τον αρκεί η καλή πορεία. Θέλει και καλό θέαμα από την ομάδα του. Τη χρονιά για παράδειγμα που πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα, (2009-2010), κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με το ποδόσφαιρο που παρουσίασε. Και το εξέφραζε ο κόσμος αυτό το πράγμα.

Τώρα που το σκέφτομαι, η τελευταία φορά που η Ομόνοια είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο ήταν το δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13. Ήταν η τελευταία φορά που η εικόνα της ομάδας… θύμισε Ομόνοια. Πάει καιρός, ε;

«Στόχος μας δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο, αλλά το ποδόσφαιρο που παίξαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο». Αυτά είπε μεταξύ άλλων χθες Γιάννης Αναστασίου μετά το ματς.

Ας περιμένουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X