ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Όταν κάτι πάει στραβά…

Πως «εισπράττονται» συνήθως από το κοινό οι «πράσινες» δηλώσεις και γιατί

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Η πρόκληση για μένα, το κίνητρο είναι το πρωτάθλημα. Την πίεση την έχουμε γιατί είμαστε η Ομόνοια. Ξέρουμε που ήρθαμε, θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας». Αυτή είναι μια εκ των τοποθετήσεων από τον Άνχελ Γκόμεθ στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Δηλώσεις που περιείχαν αισιοδοξία έκανε και πέρυσι πριν αρχίσει η σεζόν ο πρώην Πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής. Οι δηλώσεις αυτές είχαν σε ένα βαθμό ως αιτία την πρόσληψη Πάμπου Χριστοδούλου, που στα μάτια πολλών οπαδών της ομάδας, εμφανίστηκε ωσάν μεσσίας. Θυμάστε μάλιστα που ο Τζιωνής είχε δηλώσει ότι η πρόσληψη Πάμπου Χριστοδούλου ήταν προσωπική του επιτυχία. Αυτό ως παρένθεση.

Δυστυχώς όταν σε ένα χώρο κάτι πάει στραβά (και αυτό ισχύει για χρόνια στην Ομόνοια) όλα ενοχλούν και όλα φταίνε.

Η δήλωση του Ισπανού Τεχνικού Διευθυντή όπως και οι περσινές δηλώσεις του τότε προέδρου, έγιναν αντικείμενο κριτικής από πολλούς γιατί θεωρήθηκαν πολύ αισιόδοξες.

«Πρωτάθλημα για μας είναι η οικονομική σωτηρία της ομάδας». Θυμόμαστε όλοι το σύνθημα που λάνσαρε η διοίκηση Δώρου Σεραφείμ το 2014. Εντελώς διαφορετικό σύνθημα που και αυτό όμως όταν λεγόταν γινόταν αντικείμενο κριτικής με το στυλ… «δεν νοείται η Ομόνοια να μη θέτει ως στόχο τον πρωταθλητισμό» ή το άλλο (στυλ)… «δες που την κατάντησαν».

Συμπέρασμα. Μια επίσημη δήλωση από πλευράς Ομόνοιας ανεξαρτήτως περιεχομένου και ανεξαρτήτως ορθότητας, (αυτό είναι υποκειμενικό πάντως), γίνεται σχεδόν πάντοτε αντικείμενο αρνητικής αντιμετώπισης από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας. Δυστυχώς όταν σε ένα χώρο κάτι πάει στραβά (και αυτό ισχύει για χρόνια στην Ομόνοια) όλα ενοχλούν και όλα φταίνε. Γιατί ο κόσμος είναι δικαιολογημένα φορτισμένος με το τοξικό συναίσθημα της απογοήτευσης.

Υπάρχει όμως και το εξής που πρέπει να έχουν στο μυαλό όλοι όσοι, (επαναλαμβάνεται δικαιολογημένα), διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα: «Ότι στραβό και αν συμβεί θα περάσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X