ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ο Κούμας και οι αριθμοί υπενθυμίζουν

Αξία διαχρονική ο «πράσινος» λαός για το Κυπριακό ποδόσφαιρο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ενώ οδεύουμε προς την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, υπάρχει μια διαπίστωση που μπορεί να διατυπωθεί με ασφάλεια. Είναι το μεγαλύτερο κλισέ που μπορεί κανείς να πει, είναι αβάσταχτο (κλισέ) για κάποιους, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι αξία διαχρονική στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με την αξία αυτή να αποδεικνύεται δια της επί δεκαετιών αποτύπωσης στον αριθμό των εισιτηρίων που διατίθενται στα γήπεδα μας. Από το 1948 μέχρι σήμερα αυτός ο κόσμος παραμένει μαζικά ακλόνητος στο σωματείο.

Από το 1948 μέχρι σήμερα αυτός ο κόσμος παραμένει μαζικά ακλόνητος στο σωματείο.

Για να πούμε και για το φέτος, σε μια χρονιά όπου έχει γίνει ο κακός χαμός με την κάρτα φιλάθλου η Ομόνοια σε δυο ματς έχει διαθέσει 13,798 εισιτήρια. 6,750 στο ματς με την Αλκή και 7,048 σε αυτό με την ΕΝΠ. Είναι πρώτη με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα, άνκαι οι αριθμοί για τα δικά της δεδομένα είναι πολύ χαμηλοί για να μην πω κωμικοί.

Θυμίζουμε ότι στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Αύγουστο διατέθηκαν 12564 εισιτήρια. Θυμίζουμε επίσης ότι στην  περσινή εκείνη εφιαλτική για την πράσινη ομάδα χρονιά διατέθηκαν 95,222 εισιτήρια. Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Αν πάμε  πιο πίσω υπάρχουν και… καλύτερα.

Αυτοί οι αριθμοί έρχονται να υπενθυμίσουν το τι εστί ο κόσμος της Ομόνοιας για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Την ίδια υπενθύμιση έκανε ευθέως και τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και θέαμα», λέγοντας το εξής: «Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η Ομόνοια είναι το 30-35% του κόσμου». Είπαμε, ο κόσμος αυτός παραμένει, σταθερά, μαζικά ακλόνητος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X