ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η δουλειά που δεν αμείβεται

Οι εκτιμήσεις του επί του Τύπου εκπρόσωπου της ομάδας Ανδρέα Δημητρίου έχουν εξήγηση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η πονεμένη ιστορία κρατάει. Η Ομόνοια έχασε και χθες από το ΑΠΟΕΛ. Έχει συμπληρώσει 13 ματς πρωταθλήματος με ισάριθμες ήττες από τον αντίπαλο, ενώ έχει να τον κερδίσει από τις 6 Απριλίου του 2013. Πάει και το τρέχον έτος και μπαίνουμε σε λίγες μέρες στο 2019.

Η ουσία όμως πέρα από την ιστορία που πονάει, είναι η εξής: Σε 13 αγώνες πρωταθλήματος, η Ομόνοια έχει συγκεντρώσει μόλις 16 βαθμούς, ούσα στην έβδομη θέση παραμένουσα για άλλη μια αγωνιστική εκτός εξάδας. Πέτυχε 5 νίκες, έφερε 1 ισοπαλία, ενώ δέχτηκε και 7 ήττες. Ο συντελεστής τερμάτων είναι στο 13-17. Ο απολογισμός είναι τραγικός.

«Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα είναι πολύ δύσκολο να πείσεις ότι εσωτερικά γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθούν αυτά που πρέπει και ότι η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο. Έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν μας βοηθούν στο να το περάσουμε. Εμείς πιστεύουμε στο μέλλον της Ομόνοιας».

 Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου στις δηλώσεις του μετά το χθεσινό ματς. Το ότι τα αποτελέσματα δεν στηρίζουν τη δουλειά που γίνεται - τώρα, επί Γιάννη Αναστασίου - οφείλεται σε δυο λόγους. Πρώτον στο υλικό που διαθέτει η ομάδα. Με αυτό το υλικό η Ομόνοια δεν μπορεί να παίξει πολύ διαφορετικά. Ούτε πιο γρήγορα, ούτε πιο κάθετα, ούτε με περισσότερο θέαμα, ούτε βέβαια με περισσότερη ποιότητα. 

Δεύτερος λόγος για την τρέχουσα εικόνα είναι η προβληματική προετοιμασία που έγινε. Οι ποδοσφαιριστές σε περίπτωση μη προβληματικής προετοιμασίας, θα παρουσίαζαν αισθητά περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι τους, ανεξαρτήτως ποιότητας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Unhappy end…ξανά

Το ενθαρρυντικό είναι  ότι ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε (και) με τη χθεσινή φιλοσοφία που παρέταξε την ομάδα, (οι τρεις κόφτες σε διάταξη 4-3-1-2 την έκαναν πολύ συμπαγή), ότι είναι ένας προπονητής που διαθέτει την ικανότητα ανάγνωσης του παιχνιδιού, παράταξης του ανάλογου αγωνιστικού πλάνου και επίσης εφαρμογής ανάλογης τακτικής. Με τον Γιάννη Αναστασίου παρατηρείται βελτίωση στην πτυχή της τακτικής, αλλά και στην προσήλωση των ποδοσφαιριστών σε αυτήν. Η δε γενικότερη συμπεριφορά των μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει ότι η Ομόνοια έχει γίνει πιο ..ομάδα. Δεν αναφερόμαστε σε ποιότητα, αλλά σε δομή, κίνηση, αλληλοστήριξη και… νευρικό σύστημα ( προηγουμένως ήταν ανενεργό ). Έχει επίσης το σύνολο … πυκνότερη μάζα, αφού δεν υπάρχει πια η άπλα που υπήρχε προηγούμενα.

Η βελτίωση που αναμενόμενα θα επέλθει με τις προσθήκες Ιανουαρίου, ενδεχομένως να οδηγήσει στα αποτελέσματα που θα στηρίξουν τη δουλειά που γίνεται τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X