ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Φυσάει αλλιώς ο αέρας

Η περίπτωση Μότα –Λόρα αποτελεί άλλη μια απόδειξη

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια πέρασε από το Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του παρόντος έτους την πιο ταραχώδη περίοδο σε όλη της την ιστορία που είχε ως κατάληξη την εκχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου σε εταιρεία. Έγινε τον περασμένο Μάιο, μια τομή στην ιστορική της διαδρομή.

Νέο καθεστώς, νέα διοίκηση, οικονομική ευρωστία, νέος προπονητής, νέο προπονητικό επιτελείο και 18 νέοι ποδοσφαιριστές. Γενικά υπάρχει ένας αέρας που φυσάει αλλιώς στο «πράσινο» οικοδόμημα. Αέρας που φέρνει αισιοδοξία για αλλαγή και των αγωνιστικών δεδομένων.

Τίποτα από αυτά που ήταν… κανόνας τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε αυτήν τη φορά.

Το περασμένο Σάββατο η Ομόνοια ανακοίνωσε τον προσωρινό παροπλισμό του Μάρκο Μότα, (τη σχετική είδηση είχε αποκαλύψει προηγουμένως η www.24sports.com.cy) , με την ανακοίνωση να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά την τελευταία αξιολόγηση της πορείας αποκατάστασης του Μάρκο Μότα, αποφασίστηκε όπως υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ως μια προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί (δισκοκοίλη).

Εκτιμάται ότι ο Μάρκο Μότα θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από συζήτηση με τον ποδοσφαιριστή, αποφασίστηκε από κοινού πως θα ήταν αμοιβαία επωφελές να παραμείνει εκτός καταλόγου της ομάδας, τουλάχιστο μέχρι να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο επιθυμητό επίπεδο».

Μερικές ώρες αργότερα η Ομόνοια ανακοίνωνε τη συμφωνία για συνεργασία με το Αλμπέρτο Λόρα. Η ανακοίνωση: «Η Ομόνοια Ποδόσφαιρο ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον 31χρονο Ισπανό δεξιό ακραίο αμυντικό, Alberto Lora.

Ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν από το 2007 στην Sporting Gijon, με την οποία κατέγραψε περισσότερες από 270 συμμετοχές στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία Ισπανίας. Αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία της Real Madrid. Ο Alberto Lora αναμένεται στην Κύπρο για ολοκλήρωση της μετεγγραφής».

Αφού εντοπίστηκε επακριβώς η κατάσταση του Μάρκο Μότα, (αυτό έγινε προ τριημέρου), η Ομόνοια ήλθε σε συμφωνία με τον παίκτη να παραμείνει εκτός καταλόγου για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα έκανε τις επαφές με το Αλμπέρτο Λόρα. Σε χρόνο ρεκόρ ο Μότα έγινε Λόρα και το πρόβλημα λύθηκε.

Θέλετε να πάμε (υποθετικά) πίσω στο παλιό καθεστώς; Με την πληροφόρηση ότι υπήρχε πρόβλημα Μάρκο Μότα, (λέμε τώρα γιατί με το παλιό καθεστώς αυτός ο παίκτης δεν θα ερχόταν στην Ομόνοια), θα ξεσπούσε μια καταιγίδα μύδρων κατά του ΔΣ με κοινό παρανομαστή το εξής: «Ετους πάλε τους αχάπαρους εφέραν παίκτην κουτσόν. Πάλε έκαμαν του ιατρικές εξετάσεις τζιαι εν το καταλάβαν ότι ο παίκτης είshεν πρόβλημαν ».

Μέσα σε όλην αυτήν την εξοντωτική πίεση και την οικονομική ασφυξία, θα γίνονταν συνεδρίες επί συνεδριών για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το Μότα στην οικονομική πτυχή. Και το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα λαμβανόταν καμιά απόφαση για την ώρα, ή θα λαμβανόταν απόφαση που δεν θα ήταν υλοποιήσιμη. Μετά οι διοικούντες θα έψαχναν για άνεργο ποδοσφαιριστή, με ψίχουλα, με όλους τους Ομονοιάτες να είναι σίγουροι ότι «κάποιον αχάπαρο εννά βρουν πάλε τούτοι οι άσχετοι».

Η διαφορά στην Ομόνοια είναι πασιφανής. Τίποτα από αυτά που ήταν… κανόνας τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε αυτήν τη φορά. Η οικονομική αυτάρκεια και η διοικητική ευελιξία, αντικατέστησαν την πενία, τη δυσκαμψία την αναποφασιστικότητα. και τη δικαιολογημένη γκρίνια. Όποιος δεν το βλέπει, ζει σε πλάνη.

Εννοείται ότι το κύριο ζητούμενο είναι η διαφορά εντός του γηπέδου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X