ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η ορατή βελτίωση έχει περιεχόμενο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Με έντεκα ματς πρωταθλήματος συμπληρωμένα, ο απολογισμός της Ομόνοιας, είναι απογοητευτικός. Η πίστη των οπαδών της ομάδας για υλοποίηση του στόχου που είναι η έξοδος στην Ευρώπη, είναι δικαιολογημένα, κλονισμένη.

Ασφαλώς και αυτά δεν σημαίνουν ότι η χρονιά έχει ήδη χαθεί για την ομάδα της Λευκωσίας. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και πολλά είναι αυτά που μπορεί να συμβούν. Αυτά όμως που ενδεχομένως θα συμβούν, δεν θα είναι μεταφυσικά. Δεν θα έλθουν, δηλαδή, με μη εξηγήσιμο τρόπο.

Αυτά όμως που ενδεχομένως θα συμβούν, δεν θα είναι μεταφυσικά. Δεν θα έλθουν, δηλαδή, με μη εξηγήσιμο τρόπο.

Αυτά θα έλθουν, αν τα προκαλέσει η Ομόνοια. Αν δηλαδή βελτιώσει τις αδυναμίες της και σταματήσει να πετάει βαθμούς με την ευκολία που το κάνει μέχρι τώρα. Όπου αδυναμίες, η ανεπαρκής κάλυψη της θέσης κάτω από τα δοκάρια, η μη ύπαρξη συμπαγούς κεντρικού αμυντικού διδύμου και το μη ικανοποιητικό ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η βελτίωση αναμένεται να έλθει και μέσα από την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο. Ενίσχυση που βέβαια θα κριθεί πρακτικά όταν τα νέα αποκτήματα θα μπουν στο γήπεδο.

Η βελτίωση όμως επιβάλλεται να έλθει πριν από την ενίσχυση. Γιατί ο χρόνος στερεύει. Μέχρι τώρα η Ομόνοια, παρά τις επισημάνσεις που γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα, δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει τις αδυναμίες της. Ας το κάνει από δω και μπρος. Όσα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, ας τα εκμεταλλευτεί. Η ορατή βελτίωση, (για να προχωρήσουμε και πέραν της θεωρητικολογίας), περιλαμβάνει, πρακτικά, τουλάχιστον, το εξής, αυτονόητο: Να καταφέρνει η ομάδα να διαχειρίζεται με επιτυχία τα ματς με τις ασθενέστερες, (και θεωρητικά και πρακτικά), από αυτήν ομάδες.

Το αν θα γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα ματς. Την ερχόμενη Κυριακή (13η αγωνιστική) συναντά στο Μακάρειο τη Δόξα, ακολουθούν δυο ντέρμπι με ΑΕΚ ( εκτός ) και Απόλλωνα (εντός ). Μετά έρχονται οι αναμετρήσεις με Εθνικό (εκτός )και Πάφο (εντός). Όλα αυτά τα ματς τελειώνουν στις 21 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε δεν θα υπάρχει ενίσχυση. Άρα η βελτίωση, μέχρι τότε, πρέπει να γίνει με αυτοπαραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή  σύναξη.

Ποτέ ξανά …

Η ελπίδα όλων είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Πέτρος Παπαγιώργης