ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τι προοπτική υπάρχει για το ΑΠΟΕΛ

Ο Μάριος Αβρααμίδης αρθρογραφεί για την προοπτική του ΑΠΟΕΛ να ανατρέψει τα δεδομένα

Μάριος  Αβρααμίδης

Μάριος Αβρααμίδης

Στη σωματική και πνευματική κόπωση που φέρνουν οι αγώνες του Champions League, θα πρέπει ασφαλώς να προστεθούν δυό ακόμη παράγοντες γιά να μπορέσει κάποιος να καταλήξει σε συμπεράσματα, όσον αφορά στη μέχρι τώρα παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα. Ο ένας είναι οι πολλοί και συχνοί τραυματισμοί και ο άλλος οι μεταγραφές που δεν πρόσφεραν ως τώρα τα αναμενόμενα, όπως γιά παράδειγμα οι Όαρ, Ζαχίντ, Σάλλαι, Βούρος.

Από δώ και πέρα, γιά να μπορέσει να ανακάμψει η ομάδα θα πρέπει να πάρουν σταθερά τη θέση τους παίκτες με δεδομένες δυνατότητες, όπως ο Καρλάο, ο Σόουζα, ο Μιλάνοφ, ο Λάγκο, ο Εμπεσίλιο. Γιά την τεράστια απώλεια του Βάτερμαν, δεν μπορεί να γίνει λόγος πλέον, αφού είναι ενδεχόμενο να χάσει το υπολοιπο της χρονιάς, ενώ θα χρειαστούν ίσως δυό ακόμη μήνες γιά να επανέλθει ο Ιωάννου. Με όλα αυτά μπροστά του, ο Δώνης έδειξε εμφανώς και δικαιολογημένα απογοητευμένος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στο Δασάκι και καθόλου τυχαία δεν ήταν η υποβολή της παραίτησης του στη διάθεση της διοίκησης.

Υπάρχει προοπτική ανατροπής των υφιστάμενων δεδομένων στο ΑΠΟΕΛ; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Η ομάδα έχασε τη συνοχή και τη δυναμική της. Αν δεν απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή και παράλληλα μειωθούν σημαντικά τα προβλήματα των τραυματισμών, μπορεί να δοθεί η ευκαιρία διεκδίκησης με αξιώσεις και του φετινού τίτλου. Όπως δήλωσε ο Προδρομος Πετρίδης, οι ευθύνες είναι συλλογικές. Ο καθένας ας αναλάβει τις δικές του. Προς το παρον, η ΑΕΚ, ο Απόλλων και η Ανόρθωση παρουσιαζονται ως τα πρώτα φαβορί γιά τον τίτλο. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς. Πόσο εύκολο είναι όμως γιά το ΑΠΟΕΛ να ανατρέψει τα δεδομένα; Οι επόμενοι δυό μήνες θα το δείξουν. Το βέβαιο είναι ότι ο Δώνης δεν είναι δίκαιο να αναλάβει ολόκληρο το βάρος της ευθύνης. Τα προβλήματα είναι γενικότερα και δύσκολα.

Προς το παρόν, καλή επιτυχία στην ομάδα στο Ντόρντουμ. Τουλάχιστο στην Ευρώπη, το ΑΠΟΕΛ διατηρεί την αγωνιστική του αξιοπρέπεια! Γιατί όμως; Αυτό όμως είναι ένα ερώτημα που εν μέρει απάντησε ο Δώνης στις τελευταίες του δηλώσεις.

Εξ` επαφής: Τελευταία Ενημέρωση

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Η κριτική πρέπει πάντα να γίνεται για αυτονόητους λόγους. Η ισοπεδωτική όμως αντιμετώπιση, εκτός από αχρείαστη, είναι και ...
Μάριος Αβρααμίδης
 |  ΕΞ` ΕΠΑΦΗΣ
X