ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πάει τέλειωσε, η καρδιά τους είναι σιδερένια!

Οι γερμανικές ιστορίες στο ευρωπαικό, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι λίγο πολύ γνωστές!

Μάριος  Αβρααμίδης

Μάριος Αβρααμίδης

Γκάρι Λίνεκερ: «Είναι ένα απλό παιχνίδι το ποδόσφαιρο, 22 άντρες κυνηγούν την μπάλα γιά 82' και οι Γερμανοί έχουν ένα παίκτη που αποβάλλεται, ώστε 21 άντρες κυνηγούν την μπάλα γιά 13' και στο τέλος οι Γερμάνοι με κάποιο τρόπο fucking win».

Μπορεί να μην κερδίζουν πάντα στο τέλος οι Γερμανοί, αλλά ψες έκαναν κάτι παράπάνω! Ήταν νεκροί και θαμένοι και αναστήθηκαν την τελευταία στιγμή! Ο Λίνεκερ έκανε μιά πραφθορά της γνωστής και καθιερωμένης ρήσης του, δείχνοντας πόσο δυνατοί είναι ψυχικά οι Γερμανοί όταν η ανάγκη το απαιτεί! Πάει τέλειωσε! Η καρδιά τους είναι σιδερένια! Το έδειξαν πολλές φορές! Οι γερμανικές ιστορίες στο ευρωπαικό, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι λίγο πολύ γνωστές. Και ψες πρόσθεσαν ακόμα μία, βάζοντας το πιό βαθύ γκολ σε χρόνο σε παγκόσμιο κύπελο!

Στο 95' ο Κροος και ο Ρόις, δυό από τους πιό ποιοτικούς Γερμανούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων, σκάρωσαν κάτι απίθανο στους Σουηδούς! Τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι! Όχι πως δεν το έχουμε ξαναδεί... Όμως με τέτοιο ακριβή, τόσο τέλειο τρόπο, ίσως δεν το είδαμε ποτέ! Το φάλτσαριστό σουτ του Κρόος, με τη βοήθεια του Ρόις, ήταν η επιτομή του άφθαστου γκολ, του άριστου σουτ που κανένας δεν περίμενε! Ωραία, ήρωας ο Τόνι και πριν 45' ο επανακάμψας δριμύτερος στην εθνική Μάρκο έβαλε την πρώτη βοήθεια γιά να πηδήξει το φράκτη η Γερμανία! Θα τον πηδήξει τελικά; Θα προκριθεί η Γερμανία, πρώτη ή δεύτερη στον όμιλο της; Αυτό το ερώτημα είναι ακόμα στο τραπέζι. Θα νικήσει τη Νότια Κορέα; Στην τρίτη αγωνιστική παίζονται πολλά σενάρια! Δραματικός όμιλος! Μπορεί να πέρασαν διά πυρός και σιδήρου ψες οι Γερμανοί, αλλά τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα.

Image result for germany 2-1

Γιά να δούμε χοντρικά πως περνούν στους 16 οι παγκόσμιοι πρωταθλητές: 1. Το Μεξικό θα προκριθεί σίγουρα αν δεν χάσει ή αν δεν κερδίσει η Γερμανία. 2. Η Σουηδία θα περάσει αν κερδίσει ή αν φέρει αποτέλεσμα καλύτερο από τη Γερμανία. 3. Η Γερμανία θα προκριθεί αν κερδίσει με δυό γκολ διαφορά ή αν φέρει το ίδιο σκορ με τη Σουηδία, με την προυπόθεση που δεν προκύψει κάποιο τρέλο σενάριο που σε τριπλή ισοβαθμία θα περάσει η Κορέα! Γιατί τα παραπάνω σενάρια ισχύουν αν δεν υπάρξει το πολύ ακραίο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 3 βαθμούς. Δηλαδή να κερδίσουν η Κορέα και το Μεξικό. Αν υπολογιστεί κί'αυτό, τότε τα σενάρια διευρύνονται ακόμα περισσότερο! Μύλος η υπόθεση, αλλά μάλλον θα περάσουν τελικα ως πρώτο το Μεξικό και δεύτερη η Γερμανία. Και σε τέτοια περίπτωση που είναι η δική μου πρόβλεψη, αν η Βραζιλία περάσει πρώτη στον όμιλο της, που είναι το πιθανότερο, τότε θα έχουμε τον πρόωρο ημιτελικό του 2014 που άφησε εποχή με εκείνο το απίθανο 7-1!

Image result for germany 2-1

Πίσω στον ψεσινό δραματικό αγώνα, θάλεγα ότι μόνο οι Γερμανοί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο και το έκαναν την τελευταία στιγμή μετά απο 34 τελικές προσπάθειες στον στόχο στους δυό μεχρι τώρα αγώνες τους! Το γκολ του Κρόος είχε πολύ μυαλό, πολύ στυλ και υπέροχη τεχνική! Ο μέσος της Ρεάλ, ο καλύτερος πασέρ των τελευταίων χρόνων στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο, έκανε τη λάθος πάσα που έφερε το γκολ των Σουηδών. Από εκείνη τη στιγμή έψαχνε τον τρόπο να εξιλεωθεί, κάνοντας τρία σουτ εκτός περιοχής και πριν και μετά που έμεινε με 10 παίκτες η ομάδα του, μετά την ανόητη δεύτερη κίτρινη του Μπόαντεγκ! Και βρήκε την ευκαιρία στο τελευταίο, μοιραίο φάουλ των Σουηδών! Γιά μένα το καλύτερο, το πιό έξυπνο, το πιό μελετημένο και προετοιμασμένο γκολ μέχρι τώρα στο Μουντιάλ! Ένα γκολ που ήθελε ακρίβεια ελβετικού ρολογιού γιά να μπει! Και μπήκε γιατί την είχε! Ο Κρόος διόρθωσε το λάθος του με τον καλύτερο, τον πιό εντυπωσιακό και δραματικό τρόπο, μιλώντας τελευταίος!

Εξ` επαφής: Τελευταία Ενημέρωση

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Η κριτική πρέπει πάντα να γίνεται για αυτονόητους λόγους. Η ισοπεδωτική όμως αντιμετώπιση, εκτός από αχρείαστη, είναι και ...
Μάριος Αβρααμίδης
 |  ΕΞ` ΕΠΑΦΗΣ
X