ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η βία για χάριν της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Η κοινωνία ρίχνει μαζικά την προβληματική νεολαία στα γήπεδα και ότι ήθελε προκύψει!

Μάριος  Αβρααμίδης

Μάριος Αβρααμίδης

Απόντες για μια ακόμα φορά οι οργανωμένοι από τους αγώνες των ομάδων τους! Πιστοί στις διακηρύξεις τους περί φακελώματος, περί δημοκρατικών αξιών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων και με αφορμή την απόφαση της εκτελεστικής της ΚΟΠ, όπου φυσικά εκπροσωπούνται τα σωματεία τους, απέχουν από όλους τους αγώνες των ομάδων τους, αρνούμενοι να υποκύψουν στις επιταγές  της  "διαβολικής" ταυτοποίησης, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας οπαδού (και όχι της κάρτας φιλάθλου...)!! Προσοχή στις λεπτομέρειες!

Και όλα αυτά, αφού ειδικά τις τελευταίες δυο δεκαετίες, πολλοί από τις τάξεις των λεγόμενων οργανωμένων, έχουν ρημάξει οικονομικά τις ομάδες τους με τα τεράστια πρόστιμα, τα κεκλεισμένων των θυρών, κεκλεισμένων πετάλων, κάτω και άνω διαζωμάτων κλπ! Ουδέποτε έδειξαν τον παραμικρό δισταγμό να κάνουν τα λεβέντικα και παλικαρίσια πάρτι τους και να διώχνουν ταυτόχρονα τους "κανονικούς" οπαδούς που θέλουν οι δυστυχείς να πηγαίνουν στο γήπεδο με τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους! Κάτσετε σπίτι κύριοι! Που πάτε ξυπόλητοι στ' αγκάθια; Και μη μου πείτε ότι δεν σας μαγεύει, δεν σας ενθουσιάζει όλο αυτό το δημοκρατικό και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραλήρημα στις αγωνιστικές επάλξεις των ιερών πετάλων και διαζωμάτων! Και όταν αυτά τα κλείσουν, πηγαίνουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα από άλλες θέσεις, εκδιώκοντας φυσικά τους φιλήσυχους και πολιτισμένους δικαιούχους των!

Πόσες φορές έχουν απολογηθεί οι οργανωμένοι για όσα οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ομάδα τους αυστηρά από την οικεία ομοσπονδία, αλλά και από την ΟΥΕΦΑ! Μερικές φορές έχουμε δει ακόμα και στο εξωτερικό φοβερά και τρομερά πράγματα! Οι ποινές στο εσωτερικό έρχονται από κωδικοποίηση που έχουν συναποφασίσει οι εκπρόσωποι των ομάδων τους στην κακιά και αμαρτωλή ΚΟΠ, που φυσικά για όλες αυτές τις ποινές, αυτή ευθύνεται, όπως ευθύνεται για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και οτιδήποτε άλλο αντιδημοκρατικό μετατρέπει τα στάδια σε εκκλησίες!

Πότε ακούσατε μια αυτοκριτική για τη βία που προκαλείται εδώ και χρόνια στα γήπεδα; Πότε ακούσατε μια υπόσχεση για συνεργασία με τις αρχές, με τις διοικήσεις των σωματείων τους, για απομόνωση των λίγων ή πολλών που διώχνουν τους γνήσιους φιλάθλους από τα γήπεδα, δρώντας κάτω από τη μύτη τους! Τι φταίουν όσοι έχουν εποχικά εισιτήρια και δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τα επεισόδια που προκαλούν τα απαράδεκτα κεκλεισμένων των θυρών, να μένουν έξω από τα γήπεδα και να βλέπουν την ομάδα τους από τις καφετερίες; Ποιοι είναι αυτοί που τα "κεκλεισμένων" μετατρέπουν σε εκκλησίες και μοναστήρια τα γήπεδα; Τι φταίνε οι οπαδοί των άλλων ομάδων να αναγκάζονται να μένουν κι' αυτοί στο σπίτι τους ή στα καφενεία, επειδή οι "ανεγκέφαλοι" θέλουν να πηγαίνουν ανεξέλεγκτοι στα γήπεδα, μεταφέροντας κατά εκατοντάδες τα περιβόητα, δημοκρατικά "αντικείμενα";

Δεν θέλουν εκκλησίες τα γήπεδα! Αλήθεια; Και τι τα θέλουν; Κολαστήρια; Φτάνει πια οι υποκρισίες! Είπαμε ότι τα προβλήματα της κοινωνίας και της χαλαρής οικογένειας, μεταφέρονται στα γήπεδα και εκδηλώνονται με αποκρουστικό τρόπο σε βάρος των ομάδων και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Η ατιμωρησία συνεχίζεται δυστυχώς και το πρόβλημα καλπάζει! Τώρα με την αποχή, υπάρχει ηρεμία στα γήπεδα, που προσωπικά δεν με χαλάει! Όσοι θέλουν πίσω στις φωλιές τους χούλιγκανς, που δρουν μέσα στους οργανωμένους, γιατί ξέρουν ότι εκεί θα έχουν πάντα προστασία, ας αποφασίσουν! Τέρμα στην υποκρισία! Ναι, το κράτος έχει να κάνει πολλά! Ναι, τα σωματεία επίσης! Η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει! Αλλά, ας μας πουν τι το ουσιαστικό είναι πρόθυμοι να κάνουν οι οργανωμένοι για να βοηθήσουν; Κι ας πάψουν τα σωματεία, από τη μια να ψηφίζουν ναι, κι' από την άλλη να αλλάζουν γνώμη και να λένε όχι, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στους οργανωμένους, με τους οποίους σε τελευταία ανάλυση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αλλά και αιχμάλωτα. Ναι, αιχμάλωτα! Οι ομάδες, οι αγνοί φίλαθλοι, το ποδόσφαιρο είναι όμηροι των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, που επιμένουν να είναι οι πρωταγωνιστές στο πιο δημοφιλές άθλημα, καταστρέφοντας το μέρα με τη μέρα, από...παθολογική αγάπη!!

Όσο γι' αυτούς που ψάχνουν μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη ηγεσία της ΚΟΠ για να γίνουν πιο καλμαρισμένοι οι οργανωμένοι, ας μου επιτραπεί να τους χαρακτηρίσω επιεικώς αφελείς! Η βία στα γήπεδα, σε ελάχιστες περιπτώσεις οφείλεται στην αναξιοπιστία της ομοσπονδίας, του προέδρου της ή στην προκατάληψη για τη διαιτησία και τα στημένα! Το 80% των επεισοδίων δεν έχει συγκεκριμένα αίτια! Ο χούλιγκαν δεν πολυκαταλαβαίνει από τέτοια! Είπαμε... Η κοινωνία ρίχνει μαζικά την προβληματική νεολαία στα γήπεδα και ότι ήθελε προκύψει! Η βία για χάριν της βίας! Ναι, πρέπει να εκδιωχθούν από τα γήπεδα οι αδιόρθωτοι παραβάτες! Φτάνει πια! Το πρώτο που έκανε η Θάτσερ ήταν να τους απομακρύνει με διάφορα μέτρα! Εμείς τι θα κάνουμε επιτέλους; Θα συνεχίσουμε να τους νταντεύουμε; Ε, όχι! Λίγο θάρρος χρειάζεται, λίγη αποφασιστικότητα! Και να καταλάβουμε μια για πάντα, ότι τους ακραίους ταραξίες δεν τους έχουμε ανάγκη, όση τουλάχιστο ανάγκη έχουν αυτοί το ποδόσφαιρο! Ας το σεβαστούν πρώτα αυτοί κι' ας αφήσουν κατά μέρος τις ανοησίες περί ελευθερίας και δημοκρατίας στο ποδόσφαιρο. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζουν πρώτα και κύρια αυτοί στο ποδόσφαιρο και μετά οι κατά φαντασίαν εχθροί τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εξ` επαφής: Τελευταία Ενημέρωση

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Η κριτική πρέπει πάντα να γίνεται για αυτονόητους λόγους. Η ισοπεδωτική όμως αντιμετώπιση, εκτός από αχρείαστη, είναι και ...
Μάριος Αβρααμίδης
 |  ΕΞ` ΕΠΑΦΗΣ
X