ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το θέαμα, τα γκολ και η… προοπτική στο Μουντιάλ

Αισιοδοξώ ότι η συνέχεια της διοργάνωσης θα μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερες συγκινήσεις

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και κάθε τέσσερα χρόνια όταν διεξάγεται το Μουντιάλ οι ποδοσφαιρόφιλοι (και οι φίλοι του στοιχήματος) είναι επικεντρωμένοι στα αγωνιστικά αλλά και στα εξωαγωνιστικά δρώμενα.

Ακροατές του ΣΠΟΡ FM 95.0, με μηνύματα τους στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» (καθημερινά 10:00 – 12:00), εκφράζουν την άποψη ότι δεν τους ικανοποιεί το θέαμα και γενικότερα το τι παρακολούθησαν μέχρι τώρα από την διοργάνωση των κορυφαίων στον κόσμο. Κάποιοι μάλιστα είναι πιο «ακραίοι» εκφράζοντας την άποψη πως αυτό το Μουντιάλ είναι από τα χειρότερα που έγιναν ποτέ!

Διαφωνώ με αυτή την αρνητική προσέγγιση. Οι περισσότεροι από τους αγώνες που έχω παρακολουθήσει μου έχουν αρέσει. Το θέαμα το βρίσκω αρκετά ικανοποιητικό ενώ υπάρχει έντονος ανταγωνισμός που προκαλεί όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το ότι κάποια από τα μεγάλα φαβορί δυσκολεύτηκαν πολύ να προκριθούν αυτό δεν μειώνει τις καλές εντυπώσεις. Αντίθετα.Είναι φανερή η πρόοδος των μικρότερων χωρών σε σχέση με τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Είναι για εμένα ξεκάθαρο ότι σμικρύνθηκαν ακόμα περισσότερο οι διαφορές. Επίσης ο μέσος όρος τερμάτων στους αγώνες που έγιναν μέχρι χθες (26/6), είναι αρκετά ψηλός και ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Σίγουρα σε αυτό συνέτεινε και το «αμφιλεγόμενο» VAR. 

Στην φάση των νοκ-άουτ που θα ακολουθήσει (από το ερχόμενο Σάββατο (30 Ιουνίου), περιμένω ότι θα παρακολουθήσουμε συγκλονιστικούς αγώνες. Με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια αυτής της διοργάνωσης που μας έχει ήδη δώσει αρκετά για να την θυμόμαστε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και εξωαγωνιστικά.

Για τον Μαραντόνα

Καταλήγοντας δεν μπορώ να μην σχολιάσω και τον μεγάλο πρωταγωνιστή στις… κερκίδες Ντιέγκο Μαραντόνα. Θαύμαζα αυτό τον σπουδαίο ποδοσφαιρστή και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος από όσους είδα να αγωνίζονται. Θλίβομαι όμως με το κατάντημα του. Η σχέση του με τα ναρκωτικά και με άλλες εξαρτήσεις, τον έχει οδηγήσει σε ένα κατήφορο που δεν έχει τέρμα.

Με όλα αυτά που κάνει δείχνει να μην σέβεται ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε και τα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που τον είχαν σαν πρότυπο και όλους όσους τον είχαν θεοποιήσει για τα όσα «μαγικά» έκανε όσο καιρό αγωνιζόταν. Κρίμα που ένας ημίθεος έχει πέσει τόσο χαμηλά… Κάποτε τον λάτρευα και ήταν το ποδοσφαιρικό πρότυπο μου. Εδώ και πολλά χρόνια όμως στα μάτια μου έχει απομυθοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X