ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Θ’ αλλάξει μόνο αν αλλάξουν τρόπο σκέψης και δράσης

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ένα νέο, υγιές και ορθολογιστικό μοντέλο λειτουργίας, για να βρει την χαμένη αίγλη του

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Η διοίκηση της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», προχωρεί με αποφασιστικότητα στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αποφασίστηκε η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και η πρόσληψη ενός προπονητή με ισχυρή προσωπικότητα που θα μπορέσει να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές και να τους βοηθήσει να βρουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Σε ποιον άλλον σύλλογο, ανώτατα μέλη της διοίκησης κάνουν τις εισηγήσεις στον πρόεδρο για τις μεταγραφές και (όλοι μαζί), κλείνουν παίκτες πριν να ενημερώσουν τον εκάστοτε προπονητή;

Δεν πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (24/9), τακτική συνεδρία του δ.σ. της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», ωστόσο ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης, οι βασικοί του συνεργάτες, ο Τόζα Σάμπουριτς και μέλη της τεχνικής ηγεσίας συναντήθηκαν στα γραφεία της Εταιρείας και συζήτησαν διεξοδικά την διαμορφωθείσα κατάσταση αλλά και ενέργειες που επιβάλλονται προκειμένου να σταματήσει ο αγωνιστικός κατήφορος και η αποδυνάμωση της ομάδας.

Όλοι αναγνωρίζουν το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στην ομάδα η οποία έχασε την δυναμική της και παρουσιάζει μεγάλες και πολλές αδυναμίες και στις τρεις γραμμές προκαλώντας δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο που ανησυχεί για τα χειρότερα.
Μόνο αν αλλάξει το πλήρως αποτυχημένο σημερινό διοικητικό μοντέλο με τους διοικούντες να επιλέγουν προπονητές και παίκτες, χωρίς βέβαια να έχουν την κατάρτιση και τις γνώσεις.

Χάθηκε εδώ και καιρό το μέτρο στο ΑΠΟΕΛ, με τις προσθήκες σε κάθε Καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να δημιουργούν μια …δεκαεξάδα! Ο προγραμματισμός πρέπει να είναι ευθύνη ανθρώπων που ήταν μια ζωή στα γήπεδα και εκπαιδεύτηκαν για αυτή την πολύ σημαντική δουλειά. Κουμάντο σε μια ομάδα κάνει ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής και όχι τα μέλη της διοίκησης! Δεν υπάρχει πουθενά αυτό τα παράξενο «φαινόμενο». Μόνο στον ΑΠΟΕΛ!

Που αλλού οι παράγοντες της ομάδας είναι σε κάθε αγώνα στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο; Που; Σε ποια άλλη γνωστή, μεγάλη ομάδα, ο πρόεδρος έχει τόση και τέτοια εμπλοκή στα αγωνιστικά θέματα; Σε ποιον άλλον σύλλογο, ανώτατα μέλη της διοίκησης κάνουν τις εισηγήσεις στον πρόεδρο για τις μεταγραφές και (όλοι μαζί), κλείνουν παίκτες πριν να ενημερώσουν τον εκάστοτε προπονητή; Που αλλού, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, μας ανακοινώνουν ότι «συμφωνήθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον προπονητή» και λίγες ημέρες αργότερα ο προπονητής παρουσιάζεται να απαιτεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Που; Που;

Έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη στα τελευταία χρόνια που δημιούργησαν προβλήματα και μια αρρωστημένη κατάσταση. Αυτή την φορά δεν υπάρχει η πολυτέλεια και τα χρήματα για νέες λανθασμένες επιλογές. Το ταμείο άδειασε και η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε.

Το να κάνεις αυτοκριτική είναι καλό και ωφέλιμο αλλά δεν αρκεί… Πρέπει να έχεις την τόλμη και την ευθιξία να παραδεχτείς τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις με σωστές αποφάσεις και με αποφασιστικότητα να αλλάξεις όλα όσα σε έφεραν στην σημερινή προβληματική κατάσταση. Μόνο έτσι ο ΑΠΟΕΛ θα ξαναβρεί την αίγλη και την δυναμική που τον χαρακτήριζε στα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X