ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πάντα βιαστικοί, να προτρέχουμε, να κρίνουμε, να κατακρίνουμε…

Δεν είναι δίκαιο και σωστό να είμαστε τόσο βιαστικοί στα συμπεράσματα μας

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Ως Μεσογειακός λαός που είμαστε, λειτουργούμε παρορμητικά, εύκολα ενθουσιαζόμαστε και ακόμα πιο εύκολα απογοητευόμαστε. Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, να αποθεώσουμε παίκτες και προπονητές αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να τους κρίνουμε ως ανεπαρκείς και άσχετους, με το πρώτο κακό αποτέλεσμα. Είναι στην ψυχοσύνθεση μας, στην νοοτροπία μας, αυτή η ευκολία να κρίνουμε και να προδικάζουμε καταστάσεις.  

Το νέο Παγκύπριο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου (σε τρεις εβδομάδες), αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να κάνουν προβλέψεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σχεδόν βεβαιότητα για τον πρωταθλητή για τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για το Europa League αλλά και για αυτούς που θα υποβιβαστούν στην Β’ κατηγορία! Είναι σίγουροι γιατί έχουν βγάλει ήδη «ασφαλή» συμπεράσματα από τα πρώτα παιχνίδια που έδωσαν οι εκπρόσωποι μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από τα 2-3 φιλικά που έδωσαν οι υπόλοιποι!

Αυτό τα φαινόμενο είναι διαχρονικό. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα για την δυναμικότητα των ομάδων μας και στις πλείστες περιπτώσεις πέφτουμε πολύ έξω από τις αρχικές εκτιμήσεις μας. Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου παγκόσμια, υποστηρίζουν ότι ασφαλή συμπεράσματα μπορεί κάποιος να βγάλει, μετά από οκτώ τουλάχιστον επίσημα παιχνίδια.

Εμείς όμως βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε, από τα πρώτα φιλικά, τα οποία δεν έχουμε καν παρακολουθήσει! Πάντα βιαστικοί, πάντα να προτρέχουμε των γεγονότων και πάντα έτοιμοι να προδικάσουμε την πορεία των ομάδων και την τύχη παικτών και προπονητών.

Επιμένουμε να προτρέχουμε, να κρίνουμε, να κατακρίνουμε και να αναδεικνύουμε τους πρωταγωνιστές της νέας αγωνιστικής περιόδου η οποία δεν άρχισε ακόμη. Δεν αλλάζουμε αυτή την συνήθεια έστω και μένουμε συχνά εκτεθειμένοι σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή η βιασύνη μας δεν είναι καλός σύμβουλος.

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η καλή οργάνωση και η σωστή προετοιμασία. Γι’ αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό να είμαστε τόσο βιαστικοί στα συμπεράσματα μας.

Ασφαλώς και ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του αλλά όπως έλεγαν και οι σοφοί πρόγονοι μας, «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει», ή διαφορετικά όποιος βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα με μικρό δείγμα γραφής, συνήθως μένει εκτεθειμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X